23 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

23 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου για να συζητήσει για την ισραηλινή “επίθεση” στη Γάζα ζήτησε η Παλαιστινιακή Αρχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Το Σάββατο, οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου καταδίκασαν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και εξέφρασαν την “πλήρη δυσαρέσκειά τους” για την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να οδηγήσει σε μια εκεχειρία.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είχε καλέσει τους Παλαιστινίους να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της “ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα” και είχε απευθύνει έκκληση σε όλους τους Παλαιστινίους για “ενότητα”.

Ο Αμπάς ζήτησε επίσης την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου της προσωρινής αρχής που διοικεί την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), η οποία συνδέει την ΟΑΠ με τη Χαμάς και την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ.

 

Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι ανήλθαν σε 23 οι Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους σήμερα, την πιο φονική ημέρα της ισραηλινής επιχείρησης που άρχισε κατά της Γάζας πριν από πέντε ημέρες.

Συνολικά 72 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής αυτής επιχείρησης με τη δολοφονία στη Γάζα του αρχηγού του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Άχμεντ Τζαμπάρι. Οι 69 είναι Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί.

Σήμερα 11 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 9 μέλη της ίδιας οικογένειας που ονομάζεται Ντάλου, έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα από αεροπορικό πλήγμα που κατέστρεψε τριώροφο κτίριο στην συνοικία Νάσερ, στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 4 γυναίκες και 5 παιδιά.

“Ισραήλ, τί έχουν κάνει τα παιδιά και τα νεογέννητα”, δήλωσε ο συγγενής της οικογένειας, Χαλίλ αλ Ντάλου, με δάκρυα στα μάτια όταν έμαθε για το θάνατο του ξάδελφού του.

“Η σφαγή της οικογένειας Ντάλου δεν θα μείνει ατιμώρητη”, προειδοποίησαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, που είναι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Σήμερα το απόγευμα άλλοι έξι άνδρες σκοτώθηκαν από μια σειρά ισραηλινών επιδρομών στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το πρωί είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ