ΗΠΑ:Ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα

ΗΠΑ:Ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα

 

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες περί πιθανών απειλών για την ασφάλειά τους λόγω της αύξησης των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα στην Ελλάδα απευθύνει επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ.

«Πληροφορούμε τους πολίτες των ΗΠΑ για την αύξηση των απρόκλητων εφόδων και βίαιων επιθέσεων εναντίον ανθρώπων που, λόγω της εμφάνισής τους, μπορεί να νομίσει κανείς ότι είναι μετανάστες», αναφέρει η αμερικανική πρεσβεία, σε ανακοίνωσή της, εφιστώντας κυρίως την προσοχή σε όσους διαμένουν «στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις».

Η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους υπηκόους των ΗΠΑ να φροντίζουν την προσωπική τους ασφάλεια, να ενημερώνονται για γεγονότα στις περιοχές όπου βρίσκονται ή διαμένουν και να παρακολουθούν τοπικές ειδήσεις. Αναφέρει επίσης ότι οι πολίτες των ΗΠΑ που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι αυτοί με καταγωγή «από την Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική ή την Μέση Ανατολή», καθώς λόγω εμφάνισης μπορεί να δεχθούν επιθέσεις.

Με άλλη ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία ενημερώνει επίσης τους υπηκόους των ΗΠΑ, για το ενδεχόμενο μαζικών διαδηλώσεων και επεισοδίων, εν όψει των εκδηλώσεων μνήμης για το Πολυτεχνείο ειδικά στο χώρο των εγκαταστάσεων της πρεσβείας και του γενικού προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη.

 

 

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ασφαλής χώρα

Ερωτηθείς για την ταξιδιωτική οδηγία, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια ασφαλής χώρα, όπου κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου.

«Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας», υπογράμμισε ο κ. Δελαβέκουρας.

Υπενθύμισε επίσης ότι η Πολιτεία, και συγκεκριμένα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα».

 

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ