Σήμερα καταθέτει ο Πετρέους

Σήμερα καταθέτει ο Πετρέους

 

Ο πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους βγαίνει σήμερα από τη σιωπή του, μια εβδομάδα αφότου παραιτήθηκε για μοιχεία, καταθέτοντας κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Κογκρέσου για τη φονική επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλέσθηκε χθες το βράδυ μια πηγή προσκείμενη στον Πετρέους, ο τελευταίος πρόκειται να καταθέσει ότι ήξερε “σχεδόν αμέσως” ότι η επίθεση συνδεόταν με την τρομοκρατική οργάνωση Άνσαρ αλ-Σαρία, παρά την κάποια “σύγχυση” που υπήρξε επειδή 20 εκθέσεις των υπηρεσιών την συνέδεαν με διαδηλώσεις εναντίον ενός ισλαμοφοβικού βίντεο.

Η κατάθεσή του, την οποία ζήτησαν οι βουλευτές που ερευνούν την επίθεση, μπορεί να φωτίσει τις συνθήκες στις οποίες σκοτώθηκαν ο πρεσβευτής στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς, καθώς και δύο άνδρες της ασφάλειας και ένας υπάλληλος.

Ο Πετρέους μετέβη στη Λιβύη για να ερευνήσει την επίθεση. Χθες μέλη της επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας είδαν ένα βίντεο από την επίθεση, όμως αυτά τα στοιχεία, καθώς και οι καταθέσεις των υπευθύνων των υπηρεσιών πληρφοριών που καταθέτουν στους βουλευτές, παραμένουν εμπιστευτικά.

Ο Πετρέους θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την αντίδραση της CIA στη διάρκεια της επίθεσης, την οποία φαίνεται πως παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θέλουν να μάθουν ποια μέτρα έλαβε η υπηρεσία για να βοηθήσει τους πολιορκημένους.

Όμως κατά τις ακροάσεις, που προβλέπεται να αρχίσουν στις 07:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας), αναμένεται ότι θα θιγεί επίσης η υπόθεση που οδήγησε στην παραίτηση του Πετρέους στις 9 Νοεμβρίου, μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης του με τη βιογράφο του, την Πόλα Μπρόντγουελ.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ