Νεκροί στα αποδυτήρια

Σύμφωνα με μαρτυρία του βοηθού προπονητή της Αλ Αχλί, Έκτορ Ελιζόντο, υπήρχαν νεκροί και τραυματίες στα αποδυτήρια του γηπέδου στο Πορτ Σαΐντ, μαζί με τους παίκτες και το προπονητικό τιμ. Οι γιατροί της ομάδας φρόντιζαν τους τραυματίες ενώ στον αγωνιστικό χώρο συνεχιζόταν η αιματοχυσία.

Η ομάδα γύρισε στο Κάιρο με στρατιωτικά αεροπλάνα, ενώ μαζί τους ταξίδεψαν οπαδοί και τραυματίες. Ο Ελιζόντο επίσης δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν ύποπτη αφού οι φίλαθλοι εισέβαλαν 4 φορές στο γήπεδο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και αυτό δεν διακόπηκε, ενώ οι 3.000 αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο γήπεδο, δεν έκαναν τίποτα.

Οι οπαδοί της Αλ Αχλί είναι διάσημοι και για την πολιτική τους δράση, αφού έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην κατάληψη και την οργάνωση της κατάληψης της πλατείας Ταχρίρ, κατά την διάρκεια της επανάστασης πριν από ένα χρόνο, ενώ υπάρχουν διάφορες δηλώσεις από Αιγυπτιακούς -πολιτικούς και μη- φορείς που κάνουν λόγο για οργανωμένη επίθεση με πολιτικά κίνητρα.Η μεγάλη πλειοψηφία των πεσόντων ήταν οπαδοί της Αλ Αχλί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ