“Νόμπελ λιτότητας” στην Ε.Ε.

“Νόμπελ λιτότητας” στην Ε.Ε.

 

Το “βραβείο Νόμπελ Λιτότητας” απένειμαν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών συνδικάτων στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησής τους ενάντια στην πολιτική περιστολής των δημοσιονομικών δαπανών.

“Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική, η λιτότητα δεν δουλεύει. Χρειάζεται μια πολιτική για την βιώσιμη ανάπτυξη και για την απασχόληση. “Είμαστε αλληλέγγυοι με τις χώρες του νότου που πλήττονται τόσο πολύ” δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Μπερναντέτ Σεγκόλ, βγαίνοντας από το Μπερλεμόν, το κτίριο που στεγάζει την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όπου οι συνδικαλιστές παρέδωσαν το “Νόμπελ” στον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ.

“Είναι πάρα πολύ εύκολο να επιτεθούμε στους μισθούς και στην κοινωνική προστασία. Πρέπει να αναλάβουμε ρίσκα για να υπάρξουν βιώσιμες επενδύσεις. Βρήκαμε λεφτά για τις τράπεζες, γιατί όχι και για την απασχόληση;”, πρόσθεσε η Σεγκόλ.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των βελγικών και ευρωπαϊκών συνδικάτων, πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και κατόπιν έκαναν πορεία προς τις πρεσβείες της Ισπανίας, τη Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας. Στην τελευταία μάλιστα ορισμένοι διαδηλωτές έριξαν αυγά και κροτίδες.  

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ