Οργή στην Ιρλανδία

Οργή στην Ιρλανδία

Οι γιατροί δεν της επέτρεψαν να προχωρήσει σε άμβλωση – “Εδώ είναι χώρα Καθολικών”, φέρονται να της είπαν – και η 31χρονη πέθανε από σηψαιμία.

Στην Ιρλανδία ανοίγει εκ νέου δημόσια συζήτηση για το θέμα των αμβλώσεων που είναι παράνομες στη χώρα, εκτός εάν κινδυνεύει η ζωή της μέλλουσας μητέρας. Στην προκειμένη κινδύνευε…

Οι υγειονομικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, ενώ ανεξάρτητη έρευνα ξεκίνησε και η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Γκάλγουεϊ, όπου η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

Όπως γράφει ο Guardian, η υπόθεση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του συζύγου της, η γυναίκα βρισκόταν στη 17η εβδομάδα της κύησης όταν στις 21 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το νοσοκομείο με έντονους πόνους στην πλάτη. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπήρχαν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και επρόκειτο να αποβάλει.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της γυναίκας επί τρεις ημέρες, οι γιατροί αρνήθηκαν να τερματίσουν την κύηση, υποστηρίζοντας ότι η καρδιά του εμβρύου δεν είχε σταματήσει.

«Εδώ είναι χώρα Καθολικών» της είπαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του συζύγου.

Η καρδιά του εμβρύου σταμάτησε να λειτουργεί λίγες ημέρες μετά. Οι γιατροί πήραν το νεκρό έμβρυο, αλλά στις 28 Οκτωβρίου η 31χρονη πέθανε από σηψαιμία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ