Στη φόρα οι παιδεραστές

Στη φόρα οι παιδεραστές

Η γενική εισαγγελέας της Αυστραλίας Νίκολα Ρόξον, αρμόδια για τη διενέργεια πανεθνικής έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο ο κλήρος και οι δημόσιοι αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, δήλωσε ότι το εκκλησιαστικό δίκαιο δεν θα υπερισχύει του κοινού δικαίου.

Οι αυστραλιανοί νόμοι απαιτούν οι κατέχοντες δημόσια αξιώματα να αναφέρουν στην αστυνομία τυχόν υποψίες τους για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. “Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι έγκλημα και πρέπει να αναφέρεται”, τόνισε η Ρόξον, η οποία υπογράμμισε ότι το απόρρητο της εξομολόγησης δεν είναι απαραβίαστο.

Οι απόψεις της έρχονται σε αντίθεση με αυτές του καρδιναλίου Τζορτζ Πελ, του πλέον υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το απόρρητο της εξομολόγησης είναι “απαραβίαστο”.

Η πρωθυπουργός της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα τη διεξαγωγή πανεθνικής έρευνας για το θέμα αυτό μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η Καθολική Εκκλησία απέκρυψε πληροφορίες για παιδόφιλους ιερείς.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ