Κύπρος:”Κανένα θέμα ιδιωτικοποιήσεων”

Κύπρος:”Κανένα θέμα ιδιωτικοποιήσεων”

 

Παρόλο που πληροφορίες ανέφεραν ότι η τρόικα έθεσε στην Κυπριακή κυβέρνηση θέμα ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών -Αρχή Ηλεκτρισμού (ΑΗΚ), Αρχή Τηλεπικοινωνιών-ο γενικός διευθυντής της ΑΗΚ, Στέλιος Στυλιανού, δήλωσε ότι τέτοιο θέμα δεν τέθηκε στην σημερινή συνάντηση με τεχνοκράτες της τρόικας.

Ο κ. Στυλιανού είπε ότι πληροφόρησε τους εκπροσώπους της τρόικας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΗΚ όσον αφορά στην επιδιόρθωση των ζημιών στον σταθμό του Βασιλικού, τα θέματα που απασχολούν το αναπτυξιακό της πρόγραμμα, τη χρήση φυσικού αερίου για τις μελλοντικές μονάδες παραγωγής.

«Εμείς ως ΑΗΚ», ανέφερε, «υποδείξαμε» ότι το σύστημα μας είναι μικρό και απομονωμένο «και οποιεσδήποτε μελλοντικές αλλαγές ή τροποποιήσεις πρέπει να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη το μικρό μέγεθος του συστήματος και την ανάγκη να έχουμε μια σιγουριά στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στυλιανού είπε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας ανέφεραν ότι «θα παραμείνουν στην Κύπρο μέχρι να επιλυθούν όλα τα θέματα».  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ