Ένταση με 3 νεκρούς στη Νιγηρία

Ένταση με 3 νεκρούς στη Νιγηρία

Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλων εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο κρατίδιο Μπόρνο της Νιγηρίας…

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν ένοπλοι άνδρες στο κρατίδιο Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.

Η επίθεση, που έγινε χθες, έπληξε τα γραφεία της τοπικής κυβέρνησης στην Γκαμπόα, μια πόλη περίπου 90 χιλιόμετρα νότια της Μαϊντουγκούρι, λίκνο της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Μια ομάδα ενόπλων έβαλε φωτιά στη γραμματεία της τοπικής κυβέρνησης στην Γκαμπόα και σε ένα συγκρότημα 20 κατοικιών που κατασκευάστηκαν από την κεντρική κυβέρνηση και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, ένοπλοι άνδρες ξεπρόβαλαν και άρχισαν να τους πυροβολούν.

“Ο επικεφαλής των πυροσβεστών, Χάσαν Μάινα, σκοτώθηκε καθώς και δύο αστυνομικοί της ασφάλειας της γραμματείας”, διευκρίνισε.

Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως, σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, “όλα δείχνουν πως πρόκειται για έργο της Μπόκο Χαράμ”.

Οι Νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποτελούν συχνά στόχο επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ.

Οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της Νιγηρίας και η καταστολή τους έχουν προκαλέσει περισσότερους από 3.000 θανάτους από το 2009.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ