“Οι ηγέτες σας τρώνε…κεμπάπ”

“Οι ηγέτες σας τρώνε κεμπάπ”

 

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους Κούρδους ηγέτες για υποκρισία, λέγοντας ότι ενώ εκείνοι τρώνε κεμπάπ δίνουν εντολή στους φυλακισμένους Κούρδους να κάνουν απεργία πείνας.

 

Υπενθυμίζουμε ότι περίπου 900 Κούρδοι, η πλειονότητα των οποίων κρατείται σε περισσότερες από 50 φυλακές, κάνουν απεργία πείνας εδώ και 49 ημέρες.

Στα πρώτα δημόσια σχόλια που έκανε για την απεργία πείνας, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε προς την κοινοβουλευτική του ομάδα ότι αυτοί που διαμαρτύρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, χειραγωγούνται από “εμπόρους θανάτου”, σε αναφορά του στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και τους πολιτικούς του συμμάχους. Επίσης, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υποχωρήσει στις αξιώσεις τους για περισσότερα δικαιώματα.

“Λες και η απάνθρωπη συμπεριφορά τους έξω δεν είναι αρκετή, η τρομοκρατική οργάνωση και ομάδες υπό τον έλεγχό της στρέφονται τώρα στις φυλακές”, σημείωσε.

“Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δίνει οδηγίες στους υποστηρικτές του που βρίσκονται στην φυλακή να κάνουν απεργία πείνας μέχρι θανάτου για να επιτύχουν τις πολιτικές τους αξιώσεις”, πρόσθεσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο PKK και σημείωσε: “Δεν θα εξαναγκαστούμε από τους απεργούς πείνας”.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ