Αρνείται να απολογηθεί

Αρνείται να απολογηθεί

 

Η πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων, Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο που μεταφέρθηκε σε δικαστήριο από το νοσοκομείο που κρατείται από τις 4 Οκτωβρίου, αρνήθηκε να απολογηθεί για την κατηγορία της απάτης και της κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

 

Η Αρόγιο είναι υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη Μανίλα για τέσσερις κατηγορίες με κυριότερη την κατάχρηση σχεδόν 9 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα κεφάλαια της κρατικής λαχειοφόρου αγοράς.

Οι δικηγόροι της είπαν ότι η πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων, αρνήθηκε να απολογηθεί, καθώς εκκρεμεί αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για την απελευθέρωση της.

Με την αίτηση, που κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη, η Αρόγιο ζητά να σταματήσει η εκδίκαση της υπόθεσης λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Η Αρόγιο που παραμένει εκλεγμένο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, έφτασε στο δικαστήριο σε μια αναπηρική καρέκλα και φορούσε κολάρο καθώς έχει διαγνωστεί πρόβλημα στα οστά, υπέρταση και καρδιακή πάθηση.

Το δικαστήριο πάντως δεν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για τη δίκη, αλλά έχει προγραμματίσει προδικαστικές συναντήσεις και ακροάσεις.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ