Δεν φεύγει ο Καβαλιέρε

Δεν φεύγει ο Καβαλιέρε 

 

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σήμερα ότι αισθάνεται “υποχρεωμένος” να παραμείνει στην πολιτική “για να μεταρρυθμίσει την δικαιοσύνη στον πλανήτη”, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία.

Στη διάρκεια της ημέρας ήρε κάθε αμφιβολία για το θέμα αυτό, επιβεβαιώνοντας την απόφασή του που ανακοίνωσε την Τετάρτη. “Επιβεβαιώνω την απόφασή μου να μην υποβάλω υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία”, δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου που δόθηκε αργά το απόγευμα στο Λέσμο, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βόρεια του Μιλάνου.

Σε ένα από τα τηλεοπτικά κανάλια του, το TG5, ο Μπερλουσκόνι είχε αφήσει νωρίτερα να αιωρείται η αγωνία, ανακοινώνοντας ότι “θα υπάρξουν συνέπειες”, μετά την ετυμηγορία εναντίον του.

“Νιώθω υποχρεωμένος να παραμείνω στον χώρο της πολιτικής για να μεταρρυθμίσω την δικαιοσύνη στον πλανήτη” δήλωσε με σιβυλλικό τρόπο εξηγώντας ότι ορισμένοι “πολίτες δεν έχουν καταλάβει” αυτό που του συνέβη.

Την Τετάρτη ο Μπερλουσκόνι, 76 ετών, είχε επισήμως ανακοινώσει ότι δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού, στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2013. Δεν είπε όμως ότι θα εγκαταλείψει και κάθε πολιτική δραστηριότητα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ