“Κανόνι” 660 εκατ. δολαρίων

Αρκετοί ομογενείς περιλαμβάνονται στις χιλιάδες επενδυτών της Βικτώριας στην Αυστραλία, που κινδυνεύουν να χάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, μετά την κατάρρευση της χρηματοδοτικής εταιρείας Banksia Financial Group.

Ειδικότερα, περίπου 3.000 επενδυτές σε οκτώ πόλεις και χωριά της περιφερειακής Βικτώριας, περιμένουν εναγωνίως τις διαπιστώσεις των ελεγκτών από τον ενδελεχή έλεγχο των λογιστικών βιβλίων της συγκεκριμένης εταιρείας, τα χρέη της οποίας ανέρχονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε 660 εκατομμύρια δολάρια.

Κάτοικος του Kyabram δήλωσε ότι «όλο σχεδόν το χωριό βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, αφού πολλοί φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματα, που επένδυσαν για τα γεράματά τους. Θρηνούν, βλέποντας να χάνονται οι οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής».

Αναφέρονται περιπτώσεις ατόμων που εμπιστεύθηκαν στην εταιρεία όλες τους τις αποταμιεύσεις και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη να βρεθούν στο δρόμο.

Η Banksia, σημειώνει ο ιερωμένος της εκκλησίας των Βαπτιστών, στο ίδιο χωριό, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της περιοχής και κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. «Σήμερα, και η εκκλησία κινδυνεύει να χάσει όλες της τις καταθέσεις».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία λειτουργούσε ως εναλλακτική των τραπεζών και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ