Reuters:Τα χρήματα επιστρέφουν στην Ελλάδα

Reuters:Τα χρήματα επιστρέφουν στην Ελλάδα

 

Με τίτλο ”Tα χρήματα επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα, καθώς ο φόβος της εξόδου από το ευρώ, απομακρύνεται”, άρθρο που πρακτορείου Reuters, περιγράφει την αλλαγή κλίματος προς την Ελλάδα, όσων έχουν επενδύσει εκτός χώρας,

”Οι Έλληνες, που είχαν σπεύσει να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας, καθώς η οικονομία της χώρας κατέρρεε, εκδηλώνουν, τώρα ενδιαφέρον για αγορά μετοχών και ακίνητης περιουσίας, με κίνητρο τις χαμηλές τιμές και την πεποίθηση ότι η χώρα θα παραμείνει τελικά στην Ευρωζώνη”, αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο.

Προσθέτει παράλληλα ότι ”επενδυτές και παράγοντες της αγοράς έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους στην αγορά ακινήτων ήδη από το καλοκαίρι και υπάρχουν δειλά σημάδια ότι η έξοδος επιβραδύνεται’, σημειώνει το πρακτορείο”.

Το Reuters υπογραμμίζει ότι ”η κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έκανε από την αρχή καλή εντύπωση σε επενδυτές, καθώς δεσμεύτηκε να πράξει ότι χρειάζεται, προκειμένου να διατηρήσει τη ροή των χρημάτων της βοήθειας, με αποτέλεσμα να αμβλύνει το φόβο για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ”.

”Υπάρχουν ευκαιρίες που προηγουμένως δεν είχαν κανένα νόημα. Τώρα ο κόσμος στο εξωτερικό παίρνει την κυβέρνηση πιο σοβαρα”, δήλωσε στο πρακτορείο Έλληνας επενδυτής, με έδρα το Λονδίνο.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ