Ο εμίρης του Κατάρ στην Γάζα

Ο εμίρης του Κατάρ στην Γάζα

Ο εμίρης του Κατάρ θα γίνει ο πρώτος ηγέτης αραβικού κράτους που θα επισκεφτεί, την Τρίτη, την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θανί, θα επισκεφθεί επίσημα τον Παλαιστινιακό θύλακα, προκειμένου να εγκαινιάσει αναπτυξιακά έργα, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Γάζα.

Παρόλα αυτά, το ταξίδι του Σεΐχη θα έχει και πολιτικό συμβολισμό. Ο εμίρης θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα επισκεφτεί τη Γάζα, η οποία από το 2007 βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς, μια ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση την οποία έχει αποκηρύξει το Ισραήλ και η Δύση έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο πρωθυπουργός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνει την επίσκεψη του Σεΐχη, ενώ παράλληλα προτρέπει “τον λαό να δείξει καλή φιλοξενία και να καλωσορίσει τον σημαντικό επισκέπτη στη Γάζα”.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ήδη ενισχυθεί σε τοποθεσίες όπου ο εμίρης αναμένεται να κάνει μια στάση κατά τη διέλευσή του από τα Αιγυπτιακά χερσαία σύνορα στη Ράφα. Η Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό μερικό αποκλεισμό από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, δεν διαθέτει αεροδρόμιο ή λιμάνι.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ