Money Week: “Αν οι Έλληνες φύγουν απ’ το ευρώ θα καταστραφεί η Ευρωζώνη…”

“Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας”, αναφέρει άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Money Week.

Η δημοσιογράφος και συντάκτρια του άρθρου Μέριν Σόμερσετ Βεμπ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους ευρωπαίους πολιτικούς και τους συστήνει να είναι πιο ευγενικοί με τους Έλληνες τονίζοντας πως “Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί”.

Σύμφωνα με το άρθρο της κ. Βεμπ η χώρα μας κρατάει στα χέρια της την επιβίωση ή την καταστροφή ολόκληρης της Ευρώπης!”Μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον” καταλήγει η αμερικανίδα δημοσιογράφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ