Κύπρος: Χάσμα 200 εκατ. €

Χάσμα 200 εκατ. ευρώ εξακολουθεί να χωρίζει τα κόμματα και την κυβέρνηση της Κύπρου, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα αντιπροτείνουν στην τρόικα.

 

Όπως μεταδίδει το Stockwatch, κυβέρνηση και κόμματα θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα και να καταλήξει ο διάλογος. Ανεξαρτήτως της έκβασης η κυβέρνηση δηλώνει ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αφού οι πιέσεις από την τρόικα εντείνονται.

 

Μετά από χθεσινή πολύωρη συνεδρία το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων παραμένει μεγάλο, με την κυβέρνηση να προτείνει περικοπές €500 εκατ. και την αντιπολίτευση €750 εκατ.

 

Οι πολλές προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι δεν φαίνεται να είναι αρκετές για γεφύρωση του χάσματος, όπως διαφάνηκε ξεκάθαρα και από τις χθεσινές δηλώσεις όλων των εκπροσώπων των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων, όπως επίσης και από τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

 

Όπως προκύπτει, από τα συμφραζόμενα των κομμάτων και της κυβέρνησης, στο πακέτο που αφορά στο χρηματοπιστωτικό τομέα, ίσως να εντοπίζονται και οι μεγαλύτερες συγκλίσεις, αφού διαφωνούν με όλες σχεδόν τις προτάσεις της τρόικας.

 

Εδώ όμως το πρώτο και τελευταίο λόγο έχει η Κεντρική Τράπεζα που δεν αναμένεται να μπει σε διάλογο με τα κόμματα.    

 

 

Πηγή: euro2day.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ