Θέλουν να επαναφέρουν τη βίζα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει λάβει από έξι κράτη-μέλη της ΕΕ μία επιστολή, μέσω της οποίας ζητείται η ολοκλήρωση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού που θα δίνει το δικαίωμα στην ΕΕ να επαναφέρει υπό καθεστώς βίζας, χώρες για τις οποίες την έχει καταργήσει.

Ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης Σεσίλια Μάλμστρομ, ανέφερε ότι την επιστολή υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Αυστρίας.

Στην επιστολή οι υπουργοί Εσωτερικών εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι από τότε που καταργήθηκε η βίζα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, έχει αυξηθεί η ροή υπηκόων τους προς τις χώρες της ΕΕ, καθώς και οι αιτήσεις παροχής ασύλου. «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική», παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, τονίζοντας ότι όλες οι χώρες, για τις οποίες η ΕΕ καταργεί το καθεστώς της βίζας, αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ευθύνες σε σχέση με την προστασία των συνόρων τους.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ