• Εγκεφαλικά "θερίζουν" και τους νέους

  1:33 μμ, Πέμπτη 11 Οκτ 2012 1:33 μμ, Πέμπτη 11 Οκτ 2012

  Τα εγκεφαλικά είναι συνηθισμένα στις μεγάλες ηλικίες, αλλά σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, όλο και περισσότερο νέοι άνθρωποι κινδυνεύουν εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.

  Στην έρευνά τους που πραγματοποιήθηκε σε δύο αμερικανικές πολιτείες, οι επιστήμονες, τα συμπεράσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση "Νευρολογία" (Neurology), διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των εγκεφαλικών ανάμεσα σε ανθρώπους κάτω των 55 ετών διπλασιάστηκαν στο διάστημα 1993-2205.

  Μεταξύ των λευκών ηλικίας 20 με 54 ετών, το ποσοστό αυξήθηκε από 26 εγκεφαλικά για κάθε 100.000 ανθρώπους σε 48 ανά 100.000.

  Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι μπορούν μονάχα να δώσουν πιθανές ερμηνείες. Μία από αυτές είναι ότι οι γιατροί διαγιγνώσκουν συχνότερα τα εγκεφαλικά σε νέους ανθρώπους, τόσο χάρη στη νέα τεχνολογία απεικόνισης εγκεφάλου (μαγνητική τομογραφία) όσο και λόγω του ότι οι ίδιοι είναι περισσότερο προσεκτικοί και ενημερωμένοι.

  "Ωστόσο, δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος", λέει ο επικεφαλής της έρευνας Μπρετ Κισέλα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Σινσινάτι.

  "Με βεβαιότητα υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης παραγόντων κινδύνου".

  Ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες περιλαμβάνονται η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η υπέρταση.

  "Και αν τους αναπτύσσεις (τους παράγοντες) στην ηλικία των 20, τότε μπορεί και να υποστείς εγκεφαλικό σε μικρότερη ηλικία", προσθέτει ο ίδιος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα