Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

«Αμφότεροι απηύθυναν έκκληση στις εθνικές δυνάμεις να εγγυηθούν την ασφάλεια και την τάξη στην χώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνετραι πως «οι πλευρές συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στο Αφγανιστάν, εξέφρασαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για την σταθεροποίηση της κατάστασης και κάλεσαν τις κύριες εθνικές δυνάμεις να διασφαλίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την ασφάλεια και την τήρηση της τάξης στην χώρα».

Και αυτά ενώ οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την Τρίτη, ότι επιθυμούν ειρηνικές σχέσεις με τις άλλες χώρες και θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών στο πλαίσιο του Ισλαμικού νόμου, όπως δήλωσαν στην πρώτη τους επίσημη συνέντευξη Τύπου από την ημέρα που κατέλαβαν την Καμπούλ.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται επίσης ότι οι πλευρές έθιξαν και άλλα διεθνή και διμερή ζητήματα, όπως και ότι «συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων διμερών επαφών σε επίπεδο κορυφής και υψηλό επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ