Tinder: Πώς η πανδημία άλλαξε τις συνήθειες των χρηστών – ΦΩΤΟ

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει ριζικά τις ζωές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορεί σιγά σιγά ο πλανήτης να μπαίνει σε μία νέα κανονικότητα, όμως αρκετές αλλαγές και συνήθειες θα παραμείνουν.

Σύμφωνα με τον CEO του Tinder, ο κορονοϊός άλλαξε ακόμη τον τρόπο που οι χρήστες κάνουν “swipe left” και “swipe right” στη διάσημη dating εφαρμογή. Παλαιότερα στο Tinder, η επιλογή κάποιου ατόμου γινόταν με σκοπό να βρεθεί το ζευγάρι από κοντά.

Πλέον, οι χρήστες χρησιμοποιούν το Tinder για να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, προτού αποφασίσουν να συναντηθούν.

“Όπως ξέρουμε από τους τελευταίους 15-18 μήνες, οι άνθρωποι τείνουν να γνωρίζουν άλλους εικονικά, ακόμα και να έχουν σχέσεις εικονικά, πριν να μεταφέρουν αυτή τη σχέση offline. Το μεγάλο trend εδώ είναι πως οι άνθρωποι στο Tinder που ξεπερνούν την πανδημία…θέλουν να πάρουν το χρόνο τους και να γνωρίσουν τους ανθρώπους πολύ περισσότερο πριν αποφασίσουν να κάνουν match, πόσο μάλλον πριν αποφασίσουν να συναντηθούν μαζί τους στην πραγματική ζωή” ανέφερε ο CEO της εταιρίας, Jim Lanzone.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Tinder, o μέσος αριθμός μηνυμάτων που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών αυξήθηκε κατά 19% σε σχέση με πριν από την πανδημία, ενώ οι συζητήσεις είναι κατά 32% μεγαλύτερες σε διάρκεια.

Τα νέα αυτά δεδομένα “ανάγκασαν” την εταιρεία να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στην εφαρμογή, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι χρήστες. Αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα “περισσότερα εργαλεία για να μπορούν οι χρήστες να δείξουν μία πιο πολυδιάστατη εικόνα του εαυτού τους”. Οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν βίντεο στα προφίλ τους, ενώ θα υπάρχει ένα “explore hub” για να περιορίσουν τα προφίλ που εμφανίζονται.

“Η πανδημία ξεκίνησε να οδηγεί σε μία νέα πραγματικότητα, όπως τα video chat επειδή δεν μπορούσες να συναντήσεις κάποιον στην πραγματικότητα. Αλλά όταν οι δραστηριότητες άρχισαν να επανέρχονται, λίγο πριν χτυπήσει το επόμενο κύμα, το trend έγινε ταχύτατα από το «ας συναντηθούμε για ένα ποτό» σε «ας πάμε για ορειβασία». Οι άνθρωποι αποφάσιζαν να περνούν περιπέτειες μαζί” συμπλήρωσε ο Jim Lanzone.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ