Κορονοϊός: Ανησυχία ΠΟΥ για αύξηση κρουσμάτων σε πόλεις που φιλοξενούν αγώνες του Euro 2020

Την ανησυχία του για τη χαλάρωση των περιορισμών που παρατηρείται σε χώρες που φιλοξενούν αγώνες του Euro 2020 εξέφρασε ο ΠΟΥ. «Σε μερικές από τις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες, τα κρούσματα κορονοϊού είναι ήδη αυξημένα και ειδικά στις περιοχές, όπου παίζονται οι αγώνες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Ρομπ Μπάτλερ αποδοκιμάζοντας κυρίως το γεγονός ότι η χωρητικότητα ορισμένων σταδίων αυξήθηκε πρόσφατα, χωρίς να κάνει άμεση αναφορά σε πόλεις ή χώρες.

Και αυτές οι δηλώσεις έγιναν την ημέρα που οι βρετανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί σε περισσότερους από 60.000 θεατές να μπουν στο στάδιο του Γουέμπλεϊ για τους ημιτελικούς και τον τελικό του τουρνουά, έναντι 40.000 που είχαν αρχικά προβλεφθεί. Έτσι το ευρωπαϊκό τμήμα του ΠΟΥ ζητεί να αναληφθεί δράση, προκειμένου να μην συνεχιστεί η αύξηση της μετάδοσης του ιού.

«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, αναπτύσσοντας τα τεστ και τον προσδιορισμό της αλληλουχίας, ενισχύοντας την ιχνηλάτηση των επαφών και επιταχύνοντας τον εμβολιασμό μεταξύ των ευάλωτων ατόμων και αυτών των ομάδων υψηλού κινδύνου», είπε χαρακτηριστικά ο Ρομπ Μπάτλερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ