Φίλης στον Realfm 97,8: Υπάρχει ο Ερντογάν εξωτερικού και ο Ερντογάν εσωτερικού

“Σε αυτή τη φωτογραφία προσπαθεί να σηκωθεί ο Ερντογάν αλλά τον έχει συλλάβει ο φωτογραφικός φακός κατά τέτοιο τρόπο, που σημειολογικά δείχνει κάτι. Υπάρχει ο Ερντογάν εξωτερικού και ο Ερντογάν εσωτερικού” δήλωσε ο Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ο Ερντογάν εσωτερικού διόλου δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες επιστρέφοντας να ξαναμιλήσει για τα ματωμένα χέρια του Μπάιντεν, να ξαναπεί ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα μη φιλική προς την Τουρκία κ.ο.κ., αλλά η αλήθεια είναι ότι χθες ο Ερντογάν φόρεσε ένα άλλο κοστούμι. Φόρεσε το κοστούμι του ήπιου ηγέτη, ο οποίος συνδιαλέγεται με τους ξένους ηγέτες. Να μην λησμονούμε ότι η πρώτη συνάντηση που έκανε στις Βρυξέλλες ήταν με τον Εμάνουελ Μακρόν. Θυμάστε τι έχει ειπωθεί από το στόμα του Ερντογάν για τον Μακρόν; Αγριότητες και αθλιότητες θα έλεγα” πρόσθεσε.

“Τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν σε σχέση με τους S-400, γιατί ο Ερντογάν είναι υποχρεωμένος να λάβει κάποιες αποφάσεις. Ακόμα κι αν ο Μπάιντεν ήταν Τραμπ, και του έδινε χώρο και χρόνο όπως έκανε ο προκάτοχός του, στο να παλαντζάρει σε δύο βάρκες, στη ρωσική και την αμερικανική, αυτή τη στιγμή υπάρχει απόφαση του Κογκρέσου, η οποία δεσμεύει και τον Αμερικανό Πρόεδρο” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ