Σερβία: Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών – ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε στην πόλη Τσατσάκ της Σερβίας τα ξημερώματα, όταν σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις στο εργοστάσιο “Sloboda”, που κατασκευάζει πυρομαχικά για τανκ και πυροβολικό.

Οι εκρήξεις ξεκίνησαν γύρω στη 1.30 ενώ κάτοικοι που ζουν κοντά στο εργοστάσιο καθώς και εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν εκκενώνοντας την περιοχή και κανείς δεν τραυματίστηκε σύμφωνα με το Radio Television of Serbia (RTS).

Ο δήμαρχος του Τσατσάκ, Μίλαν Τοντόροβιτς είπε στο RTS ότι δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες. Σημείωσε ότι περίπου 60 υπάλληλοι ήταν στο εργοστάσιο απομακρύνθηκαν εγκαίρως. «Γύρω στις 1:30 π.μ., ακούστηκαν οι πρώτες εκρήξεις, στην αποθήκη πυρομαχικών. Είναι καλό που η έκρηξη και η πυρκαγιά δεν έγιναν στις αίθουσες παραγωγής», δήλωσε ο Tοντόροβιτς στο RTS.

Η αποθήκη βρίσκεται περίπου 800 μέτρα από την πύλη εισόδου. Οι εκρήξεις ακούγονταν ακόμη περιστασιακά, αλλά με μικρότερη ένταση, ενώ οι ανήσυχοι πολίτες ανέφεραν ότι ίχνη από τις εκρήξεις υπάρχουν στα αυτοκίνητά τους. Επίσης, τα παράθυρα ορισμένων σπιτιών έσπασαν. Η αστυνομία δεν επέτρεψε την πρόσβαση στο εργοστάσιο μετά τις 6 το πρωί. Σύμφωνα με τον Τοντόροβιτς, στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και αστυνομικοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ