Ραντεβού με τον θάνατο: Οι εκμυστηρεύσεις του αστυνομικού πριν από τη μοιραία συνάντηση με τη σοσιαλιτέ

Έναν εφιάλτη βιώνει η νύφη του Λόρδου Μάικλ Άσκροφτ, Βρετανού δισεκατομμυριούχου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αναφορικά με τον θάνατο ενός αστυνομικού στην Μπελίζ, στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 32χρονη Γιασμίν Χάρτιν, Καναδή σοσιαλιτέ και διευθύντρια πολυτελούς resort, βρέθηκε με αίμα στα χέρια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του κορυφαίου αστυνομικού με το όπλο του, όπως αναφέρεται στην εγκληματική αναφορά.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Χένρι Τζεμότ, εκμυστηρεύτηκε σε έναν φίλο του ότι πήγαινε σε ραντεβού, το βράδυ που σκοτώθηκε, και αστειεύτηκε ότι θα έπαιρνε “στον τάφο” το όνομα της μυστηριώδους γυναίκας που θα συναντούσε. Ώρες μετά βρέθηκε νεκρός, να επιπλέει στα ρηχά δίπλα σε μια ξύλινη προβλήτα, με ένα τραύμα από πυροβολισμό πίσω από το αυτί του. Ο 42χρονος Τζεμότ καυχιόταν επίσης ότι έμενε δωρεά στο πολυτελές θέρετρο που διευθύνει ο σύζυγος της Χάρτιν Άντριου Άσκροφτ.

Ένας χρησιμοποιημένος κάλυκας ήταν ακόμη μέσα στο όπλο υπηρεσίας του Τζεμότ, το οποίο εντοπίστηκε στην προβλήτα του ξενοδοχείου μαζί με ένα περιοδικό και σφαίρες. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Χάρτιν και ο Τζέμοτ βρίσκονταν στην ξύλινη προβλήτα για μία ώρα περίπου όταν άνδρας ασφαλείας άκουσε τον πυροβολισμό και έτρεξε στο σημείο γύρω στις 12.45 μετά τα μεσάνυχτα. Βρήκαν την Καναδή σοσιαλιτέ μέσα στο αίμα και τον Τζεμότ να επιπλέει νεκρός μερικά μέτρα από τη στεριά. Όταν έγινε η εξέταση της σορού εντοπίστηκε μόνο ένα τραύμα από σφαίρα πίσω από το δεξί αυτί.

Η Χάρτιν συνελήφθη και κρατείται ενώ διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του δημοφιλούς βετεράνου αστυνομικού. Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά τόσο τα χέρια όσο και τα ρούχα της Χάρτιν ήταν γεμάτα αίμα. Ο τζεμότ μεταφέρθηκε σε κλινική όπου κηρύχθηκε νεκρός στις 3.44 το ξημέρωμα. Σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση ο πατέρας πέντε παιδιών πέθανε από “τεράστια εγκεφαλική αιμορραγία εξαιτίας του τραύματος στο κεφάλι”.

Η Χάρτιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αφού είπε στους αστυνομικούς ότι πυροβόλησε κατά λάθος τον Τζεμότ ενώ του έδινε το υπηρεσιακό του περίστροφο. Πηγές λένε πως αυτός είχε αφήσει το Glock του στο έδαφος ενώ έπινε και συζητούσε με τη σοσιαλιτέ.

Ο φίλος του Τζεμότ, που ζήτησε να μείνει ανώνυμος, είπε ότι ο αστυνομικός επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι πήγαινε στο Σαν Πέδρο, τον κύριο οικισμό και τουριστικό κέντρο, όπου είχε υπηρετήσει ως ανώτερος αξιωματικός για τρία χρόνια. “Τον ρώτησα πού μένει και μου είπε στο “Grand Colony”. Του είπα “τι πράγμα; έχεις λεφτά;” Απάντησε, “έχω σχέσεις με τους Άσκροφτ, είναι φίλοι μου”.. Του είπα “είσαι με τους πλούσιους τώρα” και γέλασε”.

Ο ίδιος φίλος τόνισε ότι ήξερε τουλάχιστον άλλη μία φορά που ο Τζεμότ, ο οποίος είχε μακροχρόνια σχέση και πέντε παιδιά, είχε διαμείνει στο συγκεκριμένο resort δωρεάν. Ώρες πριν βρεθεί νεκρός, είχε πολύ καλή διάθεση και ανυπομονούσε να συναντήσει τη μυστηριώδη γυναίκα, πρόσθεσε ο φίλος του. “Ήταν ο πιο χαρούμενος αστυνομικός που θα συναντήσεις ποτέ. Τον ρώτησα πού θα πήγαινε εκείνο το βράδυ και μου είπε “έχω ραντεβού”. Τηλεφώνησε στο κορίτσι. Όταν άκουσα τη φωνή τον ρώτησα ποια ήταν. Αστειεύτηκε “αυτό είναι το μυστικό μου. Αυτό θα το πάρω μαζί μου στον τάφο” και πράγματι το πήρε. Προσπαθώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη”.

Πηγές θεωρούν πως η Χάρτιν θα γλυτώσει τη φυλακή και θα της επιβληθεί πρόστιμο για την ανθρωποκτονία του Τζεμότ. Η ίδια είπε στους αστυνομικούς ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε ενώ το έδινε στον φίλο της. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως θα δηλώσει ένοχη και θα πληρώσει περίπου 10.000 δολάρια για να εξασφαλίσει την ελευθερία της. Στην τσάντα της βρέθηκε και μικρή ποσότητα κοκαΐνης, όπως ανέφερε προσκείμενη στην έρευνα πηγή, αλλά δεν έχει κατηγορηθεί γι’ αυτό. Ο Επίτροπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι η Χάρτιν μπορεί να αντιμετωπίσει επιπλέον κατηγορίες για την κατοχή ναρκωτικών αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ