Τζένιφερ Ντούλος: Ταινία για την ιστορία της εξαφάνισής της – Ποια σκηνή στοιχειώνει τους ηθοποιούς

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος, με το πέπλο μυστηρίου στην υπόθεση να πέφτει ακόμη βαρύ. Θεωρείται ότι είναι νεκρή αλλά δεν έχει βρεθεί πτώμα ή έστω λείψανα ώστε να πιστοποιηθεί ο θάνατός της.

Η Τζένιφερ έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή της στις 24 Μαΐου 2019 όταν άφησε τα παιδιά της στο σχολείο, στη Νέα Καναά. Η αστυνομία θεωρεί ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της της επιτέθηκε όταν επέστρεψε σπίτι και τη σκότωσε, ενώ μετέφερε τη σορό της. Οι δυο τους ήταν στη μέση ενός ταραχώδους διαζυγίου.

“Αν και τον περασμένο χρόνο η διαδικασία όπως ήταν λογικό επιβραδύνθηκε, η έρευνα για τον θάνατο και την εξαφάνιση της Τζένιφερ είναι ανοιχτή” αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε εκ μέρους της οικογένειας και φίλων της αγνοούμενης και μεταδόθηκε από το NBC Connecticut. “Είμαστε ευγνώμονες στην πολιτειακή αστυνομία του Κονέκτικατ, στην αστυνομία της Νέας Καναάς και σε άλλα σώματα επιβολής του νόμου που συνεργάζονται για να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση της Τζένιφερ” προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ο Φώτης Ντούλος κατηγορήθηκε για τον φόνο της γυναίκας του τον Ιανουάριο του 2020. Εκείνος δήλωσε αθώος και αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με την εξαφάνισή της. Ο Ντούλος πέθανε αρκετές ημέρες μετά έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας.

Εντάλματα εκδόθηκαν όταν ο Ντούλος κατηγορήθηκε αρχικά για εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων και παρεμπόδιση της έρευνας όταν λέγεται πως αυτός και η σύντροφός του καταγράφηκαν σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας να οδηγούν στο Χάρτφορντ περίπου την ώρα που αναφέρθηκε η εξαφάνιση της Τζένιφερ. Ο άνδρας καταγράφηκε να πετά σακούλες σκουπιδιών σε περισσότερους από 30 κάδους απορριμμάτων στην περιοχή που όλοι διαπιστώθηκε ότι έφεραν αντικείμενα με αίμα της Τζένιφερ πάνω τους. Αντικείμενα στους κάδους περιελάμβαναν ρούχα της Ντούλος και πλαστικά δεματικά που έφεραν DNA της. Η πρώην σύντροφος του Φώτη Ντούλου, Μισέλ Τροκόνις και η ο πρώην δικηγόρος του κατηγορήθηκαν ότι τον βοήθησαν να καλύψει το έγκλημα. Δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία της συνωμοσίας και ανέμεναν την εμφάνισή τους στο δικαστήριο. Το ζευγάρι είχε πέντε παιδιά που πλέον ζουν με τη μητέρα της αγνοούμενης και φερόμενης νεκρής.

Ταινία για την εξαφάνισή της

Το Σάββατο 5 Ιουνίου θα προβληθεί από το Lifetime ταινία αφιερωμένη στην υπόθεση εξαφάνισης της Τζένιφερ. Μάλιστα, οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν, ο Γουόρεν Κρίστι και η Άναμπεθ Γκις, παραδέχονται ότι μία σκηνή που γύρισαν ακόμη τους στοιχειώνει.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με το σενάριο, μόλις έχει επιστρέψει σπίτι από την κηδεία του πολυαγαπημένου της πατέρα. Μία διαφωνία για τα χρήματα κατέληξε σε έντονη λογομαχία όπου ο Φώτης παραδέχτηκε ότι είχε ερωμένη, τη Μισέλ Τροκόνις και υποστήριξε ότι η Τζένιφερ δεν θα τον χώριζε ποτέ επειδή η οικογένειά τους ήταν το μόνο επίτευγμά της. “Μου φάνηκε τόσο πολύ κακό αυτό” είπε ο Κρίστι που διαρκώς έπρεπε να αναζητεί μία ισορροπία στην παρουσίαση ενός γοητευτικού μεσίτη και ενός άνδρα, σύμφωνα με τη σύζυγό του, που ήταν επιρρεπής σε ξεσπάσματα οργής και εκδικητικές σκέψεις. “Ο Γουόρεν άγγιξε τα βάθη της ψυχής μου στη διάρκεια της σκηνής” είπε η Γκις.

Σε συνεντεύξεις τους οι δύο ηθοποιοί όπως και ο παραγωγός είπαν ότι σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και παράλληλα να τιμήσουν τη μνήμη της γυναίκας και να σεβαστούν την οικογένειά της και τα πέντε της παιδιά. Η ταινία εξιστορεί τη σχέση του ζευγαριού μέσα από τα μάτια μιας φίλης. Ξεκινά από τη γνωριμία τους το 2003 έως την αυτοκτονία του Φώτη Ντούλου τον Ιανουάριο του 2020.

Η Γκις είπε ότι παρακολουθούσε από την αρχή την υπόθεση: “Ήταν σκανδαλώδες αλλά ένιωσα έναν δεσμό με την Τζένιφερ” είπε, ενώ ο Κρίστι σημείωσε: “Δυστυχώς, είναι μία κοινή ιστορία ενδοοικογενειακής βίας και του τι συμβαίνει ανάμεσα στους ανθρώπους όταν είναι πίσω από κλειστές πόρτες. Κάποιες φορές η ζωή ενός ανθρώπου μοιάζει εκπληκτική στο χαρτί αλλά δεν ξέρεις τι πραγματικά συμβαίνει. Η ελπίδα μου είναι να ταυτιστούν οι άνθρωποι και να αρχίσουν να μιλούν”.

Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 18 ημέρες στο Βανκούβερ, στη διάρκεια της πανδημίας. Η Γκις έπρεπε να μείνει σε καραντίνα επί 14 ημέρες πριν αρχίσουν τα γυρίσματα. Η παραγωγός Ιλέν Καν Πάουερ συζήτησε την ταινία με στενή φίλη της Τζένιφερ, την Κάρι Λουφτ που εκπροσωπεί την οικογένειά της μετά την εξαφάνισή της. “Αισθάνομαι ότι τη δικαιώνουμε” είπε η παραγωγός. Η φίλη της δεν συμμετείχε στην ταινία και αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά. Η παραγωγός επεσήμανε ότι η φίλη “Όντρεϊ” που περιγράφει στην αστυνομία την ιστορία του Φώτη και της Τζένιφερ σε όλη τη διάρκεια της ταινίας είναι μία σύνθεση από πολλούς ανθρώπους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ