Πτήση θρίλερ: Ο επικεφαλής της Ryanair θεωρεί ότι πράκτορες της KGB ήταν στο αεροπλάνο

Της Μαρίας Δεναξά

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro, σε συνεργασία με το AFP, δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο: «Αναγκαστική αλλαγή πορείας αεροπλάνου: Ο επικεφαλής της Ryanair θεωρεί ότι πράκτορες ασφαλείας της Λευκορωσίας ήταν στο αεροπλάνο».

«Πιστεύουμε ότι πράκτορες της KGB αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο, επίσης», δήλωσε ο Ιρλανδός Michael O’Leary, ο οποίος όπως και η κυβέρνησή του καταγγέλλει μια πράξη πειρατείας.

Πράκτορες της υπηρεσίας ασφαλείας της Λευκορωσίας (KGB) είναι ύποπτοι ότι ήταν στο αεροπλάνο της Ryanair που αναγκάστηκε από τις αρχές της Λευκορωσίας να αλλάξει πορεία, οι οποίοι συνέλαβαν έναν αντίπαλο του καθεστώτος που βρισκόταν στο αεροσκάφος, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Michael O’Leary.

Όπως και η ιρλανδική κυβέρνηση, ο Michael O’Leary κατήγγειλε μια πράξη «πειρατείας» που υποστηρίχθηκε από τη Λευκορωσία. «Φαίνεται ότι η πρόθεση των αρχών ήταν να απομακρύνουν έναν δημοσιογράφο και το άτομο που ταξίδευε μαζί του», εξήγησε στο ιρλανδικό ραδιόφωνο Newstalk.

«Πιστεύουμε ότι πράκτορες της KGB αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο επίσης», πρόσθεσε, μιλώντας για ένα περιστατικό «πολύ τρομακτικό» για τους επιβάτες και το πλήρωμα. «Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που αυτό συνέβη σε ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία». Ο Roman Protassevitch, 26 ετών, πρώην αρχισυντάκτης του αντιπολιτευόμενου μέσου ενημέρωσης , με επιρροή Nexta, συνελήφθη την Κυριακή το απόγευμα μετά την επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μινσκ του αεροπλάνου, μετά από μια ψευδή απειλή για βόμβα. Νωρίς το απόγευμα, το αεροσκάφος που συνέδεε την Ελλάδα με τη Λιθουανία, Βαλτική χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπόρεσε να συνεχίσει την πτήση του, χωρίς τον κ. Protassevitch.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ