Ισραήλ: Βομβάρδισαν το σπίτι του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς και του αδελφού του

Το Ισραήλ βομβάρδισε το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Yahya Sinwar, ανέφερε το AFP. Σύμφωνα με μάρτυρες και τοπικές πηγές, μεταξύ των στόχων το Σάββατο ήταν το σπίτι του Yehya Sinwar, ηγέτη του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης (Χαμάς) στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Δεν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες για τον αρχηγό της Χαμάς, ενώ πηγές δήλωσαν ότι δεν ήταν σπίτι όταν βομβαρδίστηκε το κτίριο.

Το σπίτι του αδελφού του, Mohammed Sinwar, βομβαρδίστηκε επίσης με περίπου 15 αεροπορικές επιδρομές.

“Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν είναι οι κατοικίες του Yahya Sinwar, προέδρου του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Γάζα, καθώς και του αδελφού του, Muhammad Sinwar, επικεφαλής των εφοδιασμών και του ανθρώπινου δυναμικού για τη Χαμάς”, αναφέρερι ο Ισραηλινός στρατός σε δήλωση ισχυριζόμενος ότι και τα δύο σπίτια χρησίμευαν ως στρατιωτική υποδομή για την Χαμάς.

“Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν περισσότερες από 155 αεροπορικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας ως αντίδραση της εκτόξευσης πυραύλων από τις παλαιστινιακές ένοπλες δυνάμεις αντίστασης προς πόλεις του νότιου και κεντρικού Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ”, δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτικής άμυνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ