Γκαλ Γκαντότ: Σφοδρές αντιδράσεις από το μήνυμα ενότητας στη Μέση Ανατολή

Επικρίσεις δέχθηκε η Γκαλ Γκαντότ για το μήνυμα ενότητας που απηύθυνε στη Μέση Ανατολή εν μέσω βροχής ρουκετοπόλεμου. Αρκετοί χρήστες του διαδικτύου κατηγόρησαν την πρώην στρατιωτικό των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ως “προπαγανδιστικό εργαλείο” του ισραηλινού Στρατού. Η 36χρονη σταρ του “Wonder Woman” ανέβασε στο Twitter ανάρτηση όπου εξέφραζε πόσο πονάει η καρδιά της που η χώρα είναι σε πόλεμο, καθώς η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας οδήγησε σε ανταλλαγή εκτόξευσης θανάσιμων ρουκετών ανάμεσα στο Ισραήλ και τους στρατιωτικούς της Χαμάς. “Είναι ένας φαύλος κύκλος που συνεχίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό” πρόσθεσε στην ανάρτησή της η Ισραηλινή καλλονή. “Το Ισραήλ αξίζει να ζει ως ελεύθερο και ασφαλές έθνος. Οι γείτονές μας αξίζουν το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους, προσεύχομαι αυτή η απερίγραπτη εχθρότητα να τελειώσει, προσεύχομαι οι ηγέτες μας να βρουν μια λύση ώστε να μπορούμε να ζούμε μαζί ειρηνικά”.

Αυτό το μήνυμα ειρήνης και ενότητας προκάλεσε αντιδράσεις από κάποιους χρήστες του Twitter, που έσπευσαν να επισημάνουν το στρατιωτικό παρελθόν της ηθοποιού, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει την εθνοκάθαρση και τη μαζική γενοκτονία. Η Γκαντότ απενεργοποίησε τα σχόλια στην ανάρτησή της και τα διέγραψε. “Θυμηθείτε ότι η Γκαλ Γκαντότ υπηρέτησε στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις για δύο χρόνια όπου όχι μόνο ήταν μάρτυρας της εθνοκάθαρσης της Παλαιστίνης από πρώτο χέρι αλλά επίσης την υποστήριξε ενεργά. Πώς μπορείς να συνηγορείς για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος του τρόμου όταν στέκεσαι στις πρώτες γραμμές που το ευνοούν #FreePalestine” έγραψε ένας χρήστης σύμφωνα με το Fox News.

“Οι άνθρωποι λένε ότι υπερβάλαμε όταν είπαμε να μποϊκοτάρουμε την Γκαλ Γκαντότ που ενεργεί σαν πραγματικό προπαγανδιστικό εργαλείο της κυβέρνησής της και των δυνάμεων κατοχής στις οποίες υπηρέτησε κάποτε. Δεν μπορεί να πει καν τη λέξη Παλαιστίνιοι. Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας” σχολίασε μια γυναίκα.

Άλλοι υποστήριξαν την Γκαντότ για το μήνυμά της σημειώνοντας ότι όλοι οι Ισραηλινοί, άνδρες και γυναίκες, υποχρεούνται να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία όταν είναι άνω των 18 χρονών.

“Το ίντερνετ θύμωσε με την Γκαλ Γκαντότ γιατί είναι βετεράνος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, όπου υποχρεούνται όλοι οι Ισραηλινοί να υπηρετούν για τουλάχιστον δύο χρόνια και είχε την τόλμη να μοιραστεί ένα τόσο θερμό μήνυμα για ειρήνη. Πολλοί αηδιαστικοί άνθρωποι στις απαντήσεις της” έγραψε ένας άνδρας προς υπεράσπισή της με άλλον να μιλά για μία ανθρώπινη επιθυμία για ειρήνη που έφερε στην επιφάνεια τον αντισημιτισμό και τη μισογυνία των social media.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ