Κορονοϊός – Βρετανία: Επιστροφή των αγκαλιών μέχρι τις 21 Ιουνίου – 70% του πληθυσμού έχει αντισώματα

Περίπου 7 στους 10 ενήλικες στη Βρετανία έχουν αντισώματα κορονοϊού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η πλειονότητα του πληθυσμού έχει τώρα ανοσία έναντι της νόσου. Μια μεγάλη έρευνα του Office for National Statistics (ONS) αποκάλυψε την Τετάρτη ότι το 68,3% των ανθρώπων είχαν τις πρωτεΐνες που καταπολεμούν τον ιο την εβδομάδα που έληξε στις 11 Απριλίου, από 53,1% πριν από το 15 ημέρες.

Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού της Βρετανίας, όπως αναφέρει η Dailymail, στο οποίο σχεδόν 34 εκατομμύρια Βρετανοί – περισσότερο από το μισό του πληθυσμού – έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση. Περίπου 13,2 εκατομμύρια από αυτούς έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Τα επίπεδα αντισωμάτων είναι πιθανό να είναι ακόμα υψηλότερα τώρα, επειδή έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια πολιτών επιπλέον, καθώς οι εξετάσεις αίματος διεξήχθησαν περισσότερο από ένα δεκαπενθήμερο πριν και χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να ξεκινήσει η ανοσία. Η παρουσία όμως των αντισωμάτων στο αίμα γενικά σημαίνει ότι κάποιος έχει κάποια τουλάχιστον προστασία από την ασθένεια και δεν θα αρρωστήσει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία ζουν σε “COVID free” περιοχές, όπου καταγράφηκαν δύο ή λιγότερα κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα.

Με εξαιρετικά υψηλή πρόσληψη εμβολίων και επίπεδα προστασίας, ακόμη και οι πιο αυστηροί επιστήμονες έχουν αφήσει παράθυρο ελπίδας. Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλεψεις τους θα μπορεί κανείς να αγκαλιάσει τα αγαπημένα του πρόσωπα μετά τις 21 Ιουνίου και να σταματήσει η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων. Αυτή είναι η ημερομηνία που έθεσε ο Μπόρις Τζόνσον για άρση όλων των περιορισμών.

Ο Δρ Mike Tildesley, από το Πανεπιστήμιο του Warwick και μέλος της επιστημονικής ομάδας για την πανδημία δήλωσε στο Times Radio σήμερα το πρωί: «Εάν και οι δύο εμβολιάζεστε, φυσικά… η ελπίδα μου είναι ότι προχωράμε προς την ημερομηνία του Ιουνίου, θα είμαστε σε θέση όχι μόνο να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και να αγκαλιάσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, γιατί εδώ και πολύ καιρό δεν μπορούσαμε να αγκαλιάσουμε κανέναν».

Ο Ματ Χάνκοκ θα ηγηθεί της συνέντευξης τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ στις 5 το απόγευμα, όπου αναμένεται να δώσει μια ενημέρωση για την κατάσταση του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ