Γαλλία-Συγκινεί η ιστορία της 8χρονης Μία: Αίσιο τέλος στην απαγωγή που σχεδίασε η μητέρα της – ΒΙΝΤΕΟ

της Μαρίας Δεναξά

Έπειτα από έρευνες έξι ημερών, οι γαλλικές αρχές εντόπισαν την 8χρονη Μία, την οποία είχαν απαγάγει τέσσερις άνδρες από το σπίτι της γιαγιάς της, που βρίσκεται στο χωριό Λε Πουγιέρ, τριάντα χιλιόμετρα από την πόλη Επινάλ. Την απαγωγή, είχε σχεδιάσει η μητέρα της Μία, από την οποία είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού. Το παιδί βρέθηκε μαζί με την μητέρα του σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Ελβετία.

Πώς έγινε η απαγωγή

Την προηγούμενη Τρίτη, τρεις άνδρες που ισχυρίστηκαν ότι είναι από την υπηρεσία προστασίας του παιδιού, παρουσιάστηκαν στο σπίτι της γιαγιάς της 8χρονης, λέγοντας πως η μικρή έπρεπε να παραβρεθεί μαζί με τη μητέρα της σε ένα ραντεβού στην εκπαιδευτική υπηρεσία. Στη μητέρα της Μία έχει απαγορευτεί να βλέπει το παιδί από τον Ιανουάριο. Η 28χρονη θεωρείται επικίνδυνη για τη μικρή, καθώς πιστεύει σε θεωρίες συνομωσίας και τον Δεκέμβριο επιχείρησε να βγάλει το παιδί από το σχολείο. Όπως δήλωνε επιθυμία της ήταν να ζήσει μαζί με την κόρη της στο «περιθώριο της κοινωνίας».

Έχουν παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα, πέντε άνδρες που βοήθησαν στην απαγωγή. Οι τέσσερις έχουν παραδεχτεί πως πήραν μέρος στο σχέδιο απαγωγής της Μία. Ο πέμπτος που τώρα βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα, δεν πήρε μέρος στην απαγωγή, αλλά παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στην προετοιμασία. Παρέμεινε σε επαφή με τους απαγωγείς καθ΄ολη τη διάρκεια της επιχείρησης. Πρόκειται για μια απαγωγή που είχε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά και την είχαν ονομάσει επιχείρηση «Λίμα», σαν να επρόκειτο για μια στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Φρανσουά Περέν, Εισαγγελέας της πόλης Νανσί, σημείωσε ότι η μικρή, όπως και η μητέρα της, εντοπίστηκαν στην πόλη Σεν Κρουά σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, που ήταν παλιά εργοστάσιο. Εκεί έχουν κατασκηνώσει διάφορα άτομα. Η μικρή Μία βρέθηκε σε καλή κατάσταση. Στην δικαστική αρχή προστασίας νέων ανατέθηκε να την πάρει από την Ελβετία και να την παραδώσει στη γιαγιά της. “Η μητέρα τελεί υπο κράτηση από τις αρχές της Ελβετίας και είμαστε σε επαφή με την εκεί εισαγγελία για να δώσουμε συνέχεια σε αυτή την σύλληψη και κράτηση” τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ