Πρίγκιπας Φίλιππος: Φορούσε τα ίδια παπούτσια από την ημέρα του γάμου του – Ο Δούκας με τις απλές συνήθειες

Τα μαύρα δερμάτινα παπούτσια που φορούσε την ημέρα του γάμου του, στις 20 Νοεμβρίου 1947, φορούσε σε όλη την υπόλοιπη ζωή του ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύμφωνα με τη MailOnline.

Τα παπούτσια αυτά ο Δούκας του Εδιβμούργου τα φόρεσε για τη γαμήλια τελετή τον Νοέμβριο του 1947 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και συνέχισε να τα φορά σε επίσημες εκδηλώσεις για περισσότερα από 70 χρόνια.

Η αγάπη του για το συγκεκριμένο ζευγάρι παπουτσιών από τη δεκαετία του ’40 αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο του CBI, Λόρδο Κaran Bilimoria, που απέτισε φόρο τιμής στον πολύ καλό του φίλο. Ο ίδιος είπε πως ο προσγειωμένος Δούκας προτιμούσε μία μπίρα απ’ ό,τι εκλεκτά κρασιά και σαμπάνια. “Μου είπε κάποτε ότι φορούσε τα παπούτσια αυτά από τη μέρα που παντρεύτηκε. Στεκόμασταν δίπλα δίπλα και δέναμε τα κορδόνια μας και μου είπε ότι αυτά ήταν τα παπούτσια του γάμου του. Ήταν απίστευτο”.

“Ποιος ξέρει πόσες φορές τους είχαν αλλάξει σόλες ή είχαν επιδιορθωθεί; Αλλά ήταν τα αυθεντικά παπούτσια! Ήταν τα παραδοσιακά μαύρα δερμάτινα παπούτσια του. Τα είχε κυριολεκτικά πάνω από 60 χρόνια, Και αυτό επειδή ήταν συναισθηματικός. Ήταν αυτή η αυθεντικότητά του που ήταν πάντα παρούσα. Αποδεικνύει πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν. Έδειχνε πόσο καταπληκτικός σύζυγος ήταν. Πάντα ήταν ένα βήμα πίσω από τη βασίλισσα στις δραστηριότητες. Ήταν απολύτως υπέροχος σε ό,τι έκανε. Ήταν φοβερή στήριξη για εκείνη και ήταν και σπουδαίος ηγέτης. Τα είχε όλα. Ήταν ο πιο καλός σύζυγος, βασιλικός σύζυγος, πρωταθλητής, υποστηρικτής και βράχος στη Μεγαλειότητά της. Στην ουσία υπήρξε η ενσάρκωση της αληθινής ηγετικής υπηρεσίας”.

Η αποκάλυψη για τα παπούτσια του Δούκα έγινε το 2011 όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος προσκλήθηκε σε εκδήλωση από τον φίλο του στο Λονδίνο όπου οι καλεσμένοι έπρεπε να βγάλουν τα παπούτσια τους. Μετά τις ομιλίες και το γεύμα, οι δυο τους κάθισαν δίπλα δίπλα για να φορέσουν τα παπούτσια τους και ο Δούκας έκανε την αποκάλυψη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ