Πενηντάρης Νορβηγός προσπάθησε να γλιτώσει την καραντίνα κάνοντας 40 χλμ. σκι από τη Σουηδία

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έγινε γνωστό από την αστυνομία και διασώστες στη Νορβηγία, καθώς αποκάλυψαν ότι ένας πενηντάρης Νορβηγός χρειάστηκε την βοήθειά τους το Σαββατοκύριακο, αφού προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα από τη Σουηδία κάνοντας μια ”βόλτα” 40 χιλιομέτρων με σκι, προκειμένου να γλιτώσει την υποχρεωτική καραντίνα στο ξενοδοχείο.

«Ήθελε να επιστρέψει στη Νορβηγία για να βρει κάτι έγγραφα, ώστε να επιστρέψει στη συνέχεια στη Σουηδία όπου έχει ξεκινήσει κάποιο πρότζεκτ. Αλλά για να αποφύγει την καραντίνα αποφάσισε να διασχίσει τα σύνορα μέσα από τα βουνά», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τροντ Χέλγκε Ρόνινγκ, από τη οργάνωση διάσωσης Norske Folkehjelp.

Σύμφωνα με τον διασώστη που εδρεύει στο Τιντάλ, ένα νορβηγικό χωριό κοντά στα σύνορα με τη Σουηδία, περίπου 100 χλμ. ανατολικά της πόλης Τροντχάιμ, «συνολικά είχε να κάνει περίπου 40 χιλιόμετρα».

Συναντώντας απροσδόκητα κακοκαιρία, ο σκιέρ βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση έπειτα από περίπου 25 χλμ σκι, το απόγευμα προς το βράδυ του Σαββάτου. Αρχικά τον διέσωσε ένας εκτροφέας ταράνδων, προτού τον παραδώσει σε δύο ψαράδες μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά κοντά στη λίμνη Εσαντσιό, που περίμεναν στη συνέχεια την άφιξη των διασωστών, σύμφωνα με όσα διηγείται ο Ρόνινγκ.

«Ήταν βρεγμένος μέχρι το κόκκαλο και κρύωνε», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη περιοχή «με αρκετά ψηλά βουνά». Οι διασώστες τον παρέδωσαν κατόπιν στην αστυνομία για παραβίαση των υγειονομικών κανόνων της Covid-19.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο AFP ότι με βάση τους ισχύοντες κανόνες στη Νορβηγία, ο άνδρας έπρεπε να παρουσιάσει αρνητικό τεστ και να περάσει δέκα ημέρες καραντίνα σε ξενοδοχείο εκτός αν η μετακίνησή του ήταν απαραίτητη.

«Αυτά ισχύουν και για τους Νορβηγούς πολίτες», σημείωσε ο αξιωματούχος αυτός του τομέα Τρόντελαγκ, διευκρινίζοντας πως ο άνδρας κάνει τώρα καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο εκεί κοντά και προσεχώς θα οδηγηθεί σε δικαστήριο.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, το σχέδιο ήταν ο γιος του να τον παραλάβει με αυτοκίνητο στο τέρμα της διαδρομής του με σκι. Σύμφωνα με τον Ρόνινγκ, ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν «εκνευρισμένος και δεν ζήτησε καν συγγνώμη».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ