Βέλγιο: Έφιππος αστυνομικός παρέσυρε γυναίκα σε υπαίθριο πάρτι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η αστυνομία των Βρυξελλών επιστράτευσε οχήματα εκτόξευσης νερού, έφιππους αστυνομικούς, σκυλιά και δακρυγόνα για να διαλύσει ένα υπαίθριο πάρτι σε πάρκο της πόλης στο οποίο συμμετείχαν περίπου 1.500 με 2.000 άτομα, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και μολονότι οι διοργανωτές είχαν παραδεχτεί ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ένας έφιππος αστυνομικός να παρασύρει μία γυναίκα, η οποία έπεσε αναίσθητη στο έδαφος. Στα πλάνα φαίνονται άτομα που αντιλήφθηκαν το περιστατικό να σπεύδουν για να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το Reuters τουλάχιστον δύο πολίτες και τρεις τραυματίες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες ύψωναν τη γροθιά τους και φώναζαν “ελευθερία”, ενώ ορισμένοι εκτόξευσαν μπουκάλια και πέτρες προς τη μεριά των αστυνομικών.

“Έχουμε όλοι πάθει κατάθλιψη. Θα γίνω 18 σε δύο εβδομάδες, θέλουμε να ζήσουμε τα νιάτα μας”, είπε η μαθήτρια Αμελί στο Reuters. “Δεν ήρθαμε εδώ για να εξοργίσουμε την αστυνομία, αλλά για να δείξουμε ότι έχουμε και εμείς ζωή και θέλουμε να την απολαύσουμε”, πρόσθεσε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Daily Mail

Πηγή ΦΩΤΟ: EPA, AP, Twitter

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ