Καναδάς: Επίθεση με μαχαίρι στο Βανκούβερ – Ένας νεκρός – Τουλάχιστον πέντε τραυματίες – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον πέντε άλλοι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι κοντά σε μια δημόσια βιβλιοθήκη στο Βανκούβερ (δυτικός Καναδάς). Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομία και αξιωματούχοι, ένας ύποπτος συνελήφθη.

Έξι άτομα νοσηλεύονται μετά την επίθεση, που εξαπολύθηκε από έναν άνδρα που φέρεται να έδρασε μόνος του και τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Ένα από τα θύματα υπέκυψε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρανκ Τσανγκ, από το τμήμα ανθρωποκτονιών του Βανκούβερ, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει σε αυτό το στάδιο τις ταυτότητες των θυμάτων.

«Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι απολύτως σοκαριστικό», πρόσθεσε. «Είναι ένα σοκ για όλους και για την ίδια την αστυνομία». Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα σε ένα tweet ότι πολλά άτομα μαχαιρώθηκαν μέσα και κοντά σε μια βιβλιοθήκη, χωρίς να διευκρινίζει την κατάσταση της υγείας των θυμάτων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CTV μετέδωσε ένα βίντεο το Σάββατο το βράδυ που φαίνεται να καταγράφει τη σύλληψη του ύποπτου, ο οποίος εμφανίζεται να μαχαιρώνει το ίδιο του το πόδι πριν πέσει στο έδαφος και συλληφθεί από αστυνομικούς.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του και ότι δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος για το κοινό. Οι αρχές δήλωσαν ότι αναζητούν άλλα πιθανά θύματα. Ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έξι άτομα νοσηλεύονται και πως έντεκα ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο σημείο της επίθεσης, που συνέβη νωρίς το απόγευμα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Τζάστιν Πρασάντ, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC, είπε ότι είδε τη σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Είπε ότι η αστυνομία τον πυροβόλησε με πλαστικές σφαίρες.

Μια άλλη αυτόπτης μάρτυρα, η Σίλα Ντίσον, ανέφερε στο CTV ότι είδε έναν άνδρα να μαχαιρώνει μια γυναίκα. Σύμφωνα με την Ντίσον, δεν φαινόταν να υπάρχει σχέση μεταξύ των θυμάτων και του δράστη που φάνηκε να επιτίθεται «τυχαία».

Ο Άντριου Κόκινγκ, ένας επιχειρηματίας που ζει 500 μέτρα από τη βιβλιοθήκη, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση συνέβη σε μια πολύ ήσυχη περιοχή.

«Είδα ανθρώπους να δέχονται πρώτες βοήθειες από διασώστες και να μεταφέρονται με φορεία. Ήταν λυπηρό, ειδικά όταν ένα από τα θύματα φάνηκε να είναι ένα παιδί», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ