Κάμαλα Χάρις στα Ηνωμένα Έθνη: Η συμμετοχή των γυναικών ενισχύει τη Δημοκρατία

Την πρώτη της ομιλία ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε στα Ηνωμένα Έθνη η Κάμαλα Χάρις την Τρίτη. Στο ντεμπούτο της η Χάρις μίλησε για τη Δημοκρατία και τη σύνδεσή της με την ισότητα των γυναικών. Κατά την παρέμβασή της με ένα βίντεο στην 65η Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών, η Κάμαλα Χάρις είπε ότι η δημοκρατία εξαρτάται θεμελιωδώς από την ενδυνάμωση των γυναικών και ότι η δημοκρατία παγκοσμίως βρίσκεται όλο και περισσότερο “υπό μεγάλη πίεση”. Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θα εργαστούν για να βελτιώσουν και τα δύο.

Όπως τόνισε: “Η δημοκρατία απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, συνεχή βελτίωση. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Και σήμερα, γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία βρίσκεται ολοένα και περισσότερο υπό μεγάλη πίεση. Η κατάσταση της δημοκρατίας εξαρτάται, επίσης, θεμελιωδώς από την ενδυνάμωση των γυναικών. Όχι μονάχα επειδή ο αποκλεισμός των γυναικών στη λήψη αποφάσεων είναι σημάδι μιας προβληματικής δημοκρατίας, αλλά επειδή η συμμετοχή των γυναικών ενισχύει τη δημοκρατία” επεσήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος είπε, επιπλέον, ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα αναζωογονήσει τη συμμαχία της Ουάσινγκτον με το U.N. Women – ένα όργανο των Ηνωμένων Εθνών που είναι αφιερωμένο στην ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ