Ισπανία: Στα χέρια της Αστυνομίας μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών – 12 συλλήψεις

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, αυτοκίνητα πολυτελείας, μετρητά αλλά και εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν από την Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας σε μία επιχείρηση στη Μαδρίτη, για την εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία κατέσχεσε 20 πολυτελή αυτοκίνητα εκ των οποίων και μια κόκκινη Φεράρι αξίας 250.000 ευρώ, αλλά και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, στο οποίο περιλαμβάνονταν ρεβόλβερ και ένα ιαπωνικό σπαθί. Επίσης κατέσχεσε 700.000 ευρώ σε μετρητά. Σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας, η συμμορία αυτή ήταν “πολύ βίαιη” ενώ έγιναν 12 συλλήψεις. Στις έρευνές τους οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης τρία στιλέτα, πολλά αυτόματα όπλα και 600 κιλά κοκαΐνης.

Όπως μετέδωσε η ABC, έρευνες έγιναν στις επαρχίες Μπανταχοθ, Γουνταλαχάρα, Μάλαγα, Βαλένθια και στη Μαδρίτη. Υπήρξε συνεργασία και με τις κολομβιανές Αρχές. Οι έρευνες ξεκίνησαν στην αρχή του 2020 με στόχο έναν πυρήνα ανθρώπων που εγκαταστάθηκαν στη Μαδρίτη και τη Μαρμπέγια. Ο αρχηγός της συμμορίας έχει μαροκινή καταγωγή και διατηρούσε επαφές με άλλες συμμορίες στην Κολομβία, στο Μαρόκο, στην Ισπανία και τη βόρεια Ευρώπη, που τους προμήθευε με κοκαΐνη. Είχε έναν περίεργο τρόπο δράσης. Πρώτα αγόρασε φυτείες μαριχουάνα σε ολόκληρη τη χώρα και με τα λεφτά που έβγαλε, αργότερα χρηματοδότησε τη… χονδρική αγορά κόκας και χασίς. Τα συσκεύαζαν σε γκαράζ και αποθήκες και μετά έκαναν αποστολή δεμάτων 20 κιλών στην Κεντρική Ευρώπη και την Ολλανδία, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Υπαρχηγός της συμμορίας ήταν ο αδελφός του αρχηγού, που είχε τον έλεγχο στα υπόλοιπα “πόδια” της συμμορίας. Επίσης, ήταν επικεφαλής για όλες τις επιχειρήσεις και αυτός που ταξίδευε στις χώρες που προαναφέρθηκαν για να συναντηθεί με πελάτες. Άλλος αδελφός ενεργούσε ως μπροστάρης.

O “ναρκοδικηγόρος”

Ένας «ναρκοδικηγόρος» είχε αναλάβει τις νομικές «υποχρεώσεις» της συμμορίας, όπως το ξέπλυμα των χρημάτων. Τα μέλη της χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για να αναφέρονται το ένα στο άλλο ή στα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν την κοκαΐνη. Όλοι τους διέμεναν σε πολυτελή ακίνητα, όμως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είχαν νόμιμη εργασία.

Με βάση την έρευνα «πρόκειται για τη μεγαλύτερη οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης στην ισπανική πρωτεύουσα», εκτίμησε η αστυνομία. Σε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές, αστυνομικοί βγάζουν ένα σακίδιο γεμάτο με χρήματα από μια κρυψώνα, στο ταβάνι ενός διαμερίσματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ