Το παράπονο “νονού” της γιαπωνέζικης Μαφίας – Γιατί τα “έβαλε” με τον κορονοϊό

Αφεντικό της γιαπωνέζικης Μαφίας, της γιακούζα, τα “έβαλε” με την πανδημία, λέγοντας σε τοπικό Μέσο, ότι ο κορονοϊός “χτύπησε” την επιχείρησή του και επηρέασε τα έσοδά του. Οι ομάδες που συναποτελούν τη γιακούζα είναι γνωστές για τους παράνομους τρόπους να βγάζουν κέρδος, όπως μέσω του τζόγου και της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά επίσης επιτηρούν και νόμιμες υπηρεσίες. Μία τέτοια νόμιμη προσπάθεια εσόδων είναι το στήσιμο πάγκων σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις, που έχουν ακυρωθεί λόγω κορονοϊού.

Αφεντικό της γιακούζα που δεν κατονομάζεται μίλησε στη γιαπωνέζικη εφημερίδα Daily Shincho λέγοντας ότι αυτή η ροή εσόδων έχει γίνει εντελώς αδύνατη στη διάρκεια της πανδημίας. “Συνήθως βγάζουμε τα περισσότερα χρήματα πουλώντας σε τύπους που επισκέπτονται τα ιερά στο τέλος της χρονιάς και την Πρωτοχρονιά. Αλλά αυτήν τη χρονιά λόγω κορονοϊού αυτό έγινε αδύνατο” είπε και πρόσθεσε: “Συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, τα κέρδη μας ήταν μόλις το 1/3 από αυτά που βγάζαμε συνήθως. Ο αριθμός των πάγκων με τρόφιμα ελαχιστοποιήθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης εξαιτίας του κορονοϊού.

Επίσης, μειώθηκε ο αριθμός των επισκεπτών στα ιερά λόγω των συνθηκών”. Σύμφωνα με το Soranews24, σε αντίθεση με άλλες ασιατικές χώρες όπου ορισμένες γειτονιές ή αγορές είναι γνωστές ως στέκια για το φαγητό δρόμου, στην Ιαπωνία οι πάγκοι που πωλούν φαγητό συνήθως τοποθετούνται κοντά σε ιερά ή σε περιοχές με μεγάλη κίνηση στη διάρκεια των διακοπών.

Οι φωτό από την dailyshincho.jp

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ