Βιετνάμ: Κοριτσάκι σώθηκε από θαύμα – Έπεσε από τον 12ο όροφο και την έπιασε διανομέας – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας διανομέας αποδείχθηκε ο ήρωας της ημέρας, καθώς κατάφερε να σώσει ένα κοριτσάκι δύο ετών από βέβαιο θάνατο. Το παιδί έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, το οποίο βρίσκεται στον 12ο όροφο, στο Βιετνάμ. Το βίντεο κόβει την ανάσα. Δείχνει καρέ – καρέ τις συγκλονιστικές στιγμές, όπου το κοριτσάκι σκαρφαλώνει από τα κάγκελα και κρέμεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Ο Nguyen Ngoc Manh, 31 ετών, καθόταν στο φορτηγό του περιμένοντας να παραδώσει ένα πακέτο στο Ανόι την Κυριακή, όταν είδε το μικρό παιδί να κρέμεται από το ψηλό κτίριο και να κρατιέται από τα κάγκελα του μπαλκονιού με το ένα χέρι.

Ο διανομέας, ο οποίος είναι και εκείνος πατέρας ενός παιδιού, αντέδρασε ενστικτωδώς και έτρεξε έξω από το αυτοκίνητό του, προσπαθώντας να βρει μια λύση προκειμένου να αποτρέψει τα χειρότερα.

Ο 31χρονος ανέβηκε σε μια κεραμοσκεπή στο κάτω επίπεδο του κτιρίου για να πάρει καλύτερη θέση, ώστε να πιάσει το κορίτσι. Ήταν θέμα χρόνου άλλωστε πριν πέσει.

Στο βίντεο φαίνεται το κοριτσάκι να αφήνει το κάγκελο, μην μπορώντας να κρατηθεί άλλο, και να πέφτει στο κενό. Ο Manh με κάποιον τρόπο, που ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει, κατάφερε να πιάσει το παιδί, το οποίο έπεσε στην αγκαλιά του.

“Καθόμουν στο αυτοκίνητο και περίμενα να παραδώσω το πακέτο σε έναν πελάτη στο απέναντι κτίριο, όταν άκουσα τα κλάματα ενός παιδίου. Σκέφτηκα ότι είναι κάποιο παιδί, το οποίο μάλωσαν οι γονείς του” περιέγραψε ο 31χρονος στην εφημερίδα Anninhthudo. “Αμέσως όμως μετά, άκουσα κάποιον να φωνάζει για βοήθεια. Έβγαλα το κεφάλι μου έξω από το αυτοκίνητο και κοίταξα τριγύρω. Είδα το κοριτσάκι να κρέμεται από το μπαλκόνι. Αμέσως πήδηξα έξω από το αυτοκίνητο και προσπάθησα να βρω τρόπο για να σκαρφαλώσω σε ένα διπλανό κτίριο. Ανέβηκα σε μια κεραμοσκεπή περίπου δύο μέτρων και προσπάθησα να βρω την κατάλληλη θέση για να πιάσω το παιδί” συμπλήρωσε.

Όμως η οροφή είχε “χαλάσματα” και έτσι ο άνδρας έχασε την ισορροπία του, ενώ την ίδια στιγμή και το παιδί άρχισε να πέφτει. Ο 31χρονος πετάχτηκε προς το μέρος της και κατάφερε να προσγειωθεί μέσα στα χέρια του. Η πρόσκρουση άφησε μάλιστα βαθούλωμα στη στέγη. Ο άνδρας φαίνεται να αγκαλιάζει το 2χρονο κοριτσάκι ευτυχισμένος με τον αίσιο επίλογο.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων της περιοχής και νοσηλεύτηκε για εξάρθρωση ισχίου. Ο Manh, βρέθηκε στα εξώφυλλα των τοπικών μέσων, ενώ όλοι οι ντόπιοι τον ανήγαγαν σε ήρωα.

Όπως είπε το έκανε ενστικτωδώς, καθώς και ο ίδιος έχει μια κόρη που είναι δύο ετών, όπως το παιδί που έσωσε.

“Δεν το πολυσκέφτηκα. Όταν είδα το μωρό αμέσως σκέφτηκαν την κόρη μου, η οποία ήταν στο σπίτι και έτρεξα να την σώσω. Όλα έγιναν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Δεν κατάλαβα ούτε πώς ανέβηκα πάνω στη σκεπή τόσο γρήγορα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατάφερα να της σώσω τη ζωή.

Φυσικά, έχει ήδη λάβει χιλιάδες μηνύματα στα social media. “Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως ήρωα, απλά ήθελα να κάνω κάτι καλό” σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ