• Συρία: δίχως τέλος το μακελειό

  2:26 μμ, Παρασκευή 07 Σεπ 2012 2:26 μμ, Παρασκευή 07 Σεπ 2012

  Εκατοντάδες στρατιώτες. πιστοί στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη βαρέων στρατιωτικών οχημάτων, εξαπέλυσαν επίθεση στην Μπάμπιλα, κοντά στη Δαμασκό, για να αποπειραθούν να εξαλείψουν θύλακες αντίστασης των ανταρτών, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Οι στρατιώτες εισέβαλαν στην περιοχή, όπου χθες σημειώνονταν βομβαρδισμοί και μάχες και όπου έχουν οχυρωθεί μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ).

  «Η κοινότητα αυτή, όπως και αυτή στη Γιάλντα, βρίσκονται στα όρια των περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες της Δαμασκού, όπως η Τανταμόν και είναι ο στόχος μεγάλων επιχειρήσεων του στρατού, για να τις ελέγξει», ανέφερε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

  Μάχες μαίνονται επίσης στην αλ Κάζαζ, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, όπου οι δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν συλλάβει δεκάδες νέους άνδρες, κάτι που κάνουν συχνά στις λαϊκές συνοικίες της περιοχής αναζητώντας αντάρτες και ακτιβιστές. Σφοδρά πυρά ακούγονταν στην Τανταμόν και στη Γιαρμούκ, όπου βρίσκεται μεγάλος καταυλισμός Παλαιστίνιων προσφύγων, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

  Αλλού στη χώρα, δύο παιδιά σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην Μπουκάμαλ, στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, ενώ δύο αντάρτες έχασαν τη ζωή τους από όλμο στην ομώνυμη πόλη, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία βομβαρδισμοί κατέστρεψαν πολλά σπίτια σε πολλούς οικισμούς, ενώ στην Χομς, στην κεντρική Συρία, ένα παιδί σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή και τρεις πολίτες στην Ταλμπισέχ.

  Σήμερα, σύμφωνα με έναν πρώτο προσωρινό απολογισμό του Παρατηρητηρίου, σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών κι αυτοπτών μαρτύρων. Χθες Πέμπτη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ΜΚΟ, οι νεκροί ήταν 153 -83 πολίτες, 46 στρατιώτες και 24 αντάρτες- σ' όλη τη χώρα.

  Στην περιφέρεια της Δαμασκού βρέθηκαν χθες τουλάχιστον 23 πτώματα ανθρώπων, των οποίων η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, ενώ άλλα 22 βρέθηκαν στην περιοχή Κατάνα. Σήμερα, βρέθηκαν έξι σοροί στη Χαράστα, επίσης στην επαρχία της Δαμασκού, κάποιες εκ των οποίων έφεραν σημάδια από βασανιστήρια.

  Τα μακάβρια ευρήματα αυτού του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες στην χώρα, με το Παρατηρητήριο να κάνει λόγο για κλιμάκωση των αυθαίρετων και συνοπτικών εκτελέσεων.

  Στο μεταξύ η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι «εκκαθάρισε» δύο συνοικίες στην πόλη Χαλέπι, με την κρατική τηλεόραση να μεταδίδει πως «οι γενναίοι στρατιώτες μας κατάφεραν» να ανακτήσουν «τον έλεγχο της Σάιφ αλ Νταουάλα και της Χάνου». Ωστόσο, αντάρτες στην πόλη διέψευσαν την είδηση αυτή, λέγοντας ότι προβάλλουν σφοδρή αντίσταση και στις δύο συνοικίες.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα