Για λεφτά το μακελειό στις Άλπεις;

Το τετράχρονο κοριτσάκι που επέζησε της σφαγής με τέσσερις νεκρούς στην ‘Ανω Σαβοΐα, στις Γαλλικές Άλπεις, εξετάστηκε εκ νέου χθες βράδυ χωρίς να δώσει “πολύ περισσότερες λεπτομέρειες”, δήλωσε σήμερα ο Ερίκ Μαγιό, εισαγγελέας του Ανεσί στην ανατολική Γαλλία.Όσον αφορά την επτάχρονη αδελφή της που τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι, υποβλήθηκε σε νέα εγχείρηση και πηγαίνει καλύτερα. Η κατάστασή της δεν εμπνέει πλέον μεγάλη ανησυχία, είναι εκτός κινδύνου. Την ίδια ώρα οι ερευνητές της γαλλικής αστυνομίας εξετάζουν και την εκδοχή μιας χρηματικής αντιδικίας μεταξύ του Σάαντ αλ-Χίλι, που θεωρείται το ένα εκ των τεσσάρων θυμάτων της σφαγής στις Άλπεις και του αδελφού του.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα στη Γαλλία, ο αδελφός του Σάαντ αλ-Χίλι παρουσιάστηκε χθες σε αστυνομικό τμήμα στη Βρετανία για να αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στο μακελειό στις Άλπεις. Ο Μαγιό είπε ότι δεν έχει καμιά “επίσημη επιβεβαίωση” για την πληροφορία αυτή.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να τηρηθεί επιφυλακτικότητα όσον αφορά την εκδοχή αυτή, διερωτώμενος για το πώς “μια οικονομική διαφορά μπορεί να προκαλέσει μια τετραπλή δολοφονία”.Παράλληλα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ο Σάαντ αλ-Χίλι ήταν γνωστός στις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, επικαλούμενη έναν γείτονά του που ζήτησε να μην κατονομαστεί.Οι υπηρεσίες Πληροφοριών παρακολουθούσαν το θύμα το 2003 κατά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, δήλωσε ο γείτονας αυτός τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο τον είχε φιλοξενήσει.Οι γάλλοι ερευνητές αναμένουν σήμερα εκτός από ενδεχόμενες δηλώσεις των δύο κοριτσιών που επέζησαν της σφαγής, τα αποτελέσματα της νεκροψίας για την επίσημη ταυτοποίηση των θυμάτων, μετά την αποστολή στοιχείων του DNA τους από τους βρετανούς ομολόγους τους. Η βρετανική αστυνομία έκανε έρευνες στην κατοικία της οικογένειας στη συνοικία Κλέιγκεϊτ, 30 χλμ. νότια του Λονδίνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ