Ισόβια για τον κανίβαλο του Αρχανγκέλσκ – Σκότωσε και έφαγε τρεις φίλους του

Ρώσος κανίβαλος που σκότωσε τρεις από τους φίλους του και έφαγε τμήματα από τις σορούς τους, φυλακίστηκε ισοβίως. Ο Έντουαρντ Σελέζνιεφ, 51 ετών, από τη βορειοδυτική περιοχή του Αρχανγκέλσκ Ομπλάστ, καταδικάστηκε για τον φόνο τριών φίλων του από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017. Γνωστός ως ο Κανίβαλος του Αρχανγκέλσκ, ο Σελέζνιεφ παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε θανάσιμα τρεις φίλους του, 59, 43 και 34 ετών, ενώ αυτοί ήταν λιπόθυμοι από το αλκοόλ, προτού βράσει τις σορούς τους και φάει τα μαγειρεμένα απομεινάρια τους.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας επιβεβαίωσε την ισόβια καταδίκη του κανίβαλου έπειτα από μια αποτυχημένη έφεση από τους δικηγόρους του. O άνδρας πετσόκοψε τα θύματα, που δεν κατονομάζονται, και αφού κράτησε τα κομμάτια που ήθελε να πάει σε πλαστικές σακούλες, πέταξε τα απομεινάρια σε έναν τοπικό ποταμό. Μάλιστα, μετακόμισε στο διαμέρισμα ενός από τα θύματά του, αφού τον σκότωσε και τον έφαγε, λέγοντας στους γονείς του άνδρα ότι ο γιος τους πήγε να δουλέψει σε άλλη πόλη.

Επανέλαβε την ίδια ιστορία σε αστυνομικούς που ερευνούσαν για την τύχη του αγνοούμενου προσώπου. Τα άλλα δύο θύματα δεν είχαν οικογένεια να τους αναζητήσει. Ο Σελέζνιεφ μαγείρευε σκυλιά, γάτες, πουλιά και άλλα μικρά ζώα που έβρισκε στους δρόμους. Όταν ανακαλύφθηκαν τα πτώματα των τριών ανδρών, η αστυνομία είπε ότι ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και η κατάστασή τους, αφού είχαν κομματιαστεί, καθιστούσε δύσκολη την ταυτοποίησή τους. Ο Σελέζνιεφ έχει ήδη εκτίσει 13 χρόνια στη φυλακή για άλλο διπλό φονικό. Οι ψυχίατροι διέγνωσαν ότι ο άνδρας ήταν πλήρως λογικός και είχε την πλήρη ευθύνη για τη δολοφονία των τριών φίλων του και αποφασίστηκε να παραπεμφθεί σε νέα δίκη για τα τελευταία εγκλήματά του. Ο ρωσικός ποινικός κώδικας δεν περιλαμβάνει κανιβαλισμό οπότε ο κατηγορούμενος δικάστηκε για φόνο και κακή χρήση των μερών του σώματος των θυμάτων. Το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο, αφού επανεκτίμησε όλα τα στοιχεία, καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ