Ματ Χάνκοκ: Σε καραντίνα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας

Σε καραντίνα τίθεται ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ αφού ενημερώθηκε από εφαρμογή του συστήματος υγείας της χώρας NHS ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού. Ο Χάνκοκ που είχε κολλήσει κορονοϊό πέρυσι, θα παραμείνει σε καραντίνα ως την Κυριακή. “Χθες βράδυ ενημερώθηκα από την εφαρμογή NHSCovid19app να αυτοαπομονωθώ οπότε θα μένω σπίτι και δεν θα βγω μέχρι την Κυριακή. Όλοι πρέπει να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας για να θέσουμε υπό έλεγχο τον ιό”.

Ωστόσο, ο Χάνκοκ εθεάθη το σαββατοκύριακο σε πολυσύχναστα πάρκα του Λονδίνου να παίζει ράγκμπι με τους γιους του παρά την έκκληση του Μπόρις Τζόνσον προς το κοινό να παραμείνει σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Βέβαια η καθημερινή άσκηση επιτρέπεται.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αφούη καραντίνα είναι 10 ημέρες και ο ίδιος θα βγει την Κυριακή, μάλλον η επαφή του με το κρούσμα συνέβη νωρίτερα, πολύ πιθανόν την περασμένη Τετάρτη ή Πέμπτη. Στις 13 Ιανουαρίου είχε συναντήσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ ενώ χθες το βράδυ έδωσε συνέντευξη Τύπου με τους επικεφαλής γιατρούς Σούζαν Χόπκινς και Στίβεν Πόουις. Σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες, δεν αναμένεται να απομονωθούν εκτός αν ο κ. Χάνκοκ βρεθεί θετικός στον ιό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ