Ο Τζο το περιστέρι σώθηκε από θανάτωση λόγω… πλαστών στοιχείων – ΒΙΝΤΕΟ

Με την ταμπέλα του “παράνομου μετανάστη” χρεώθηκε περιστέρι που πέταξε στη Μελβούρνη αφού είχε διανύσει απόσταση μεγαλύτερη των 13.000 χλμ. από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ όταν έχασε τον δρόμο του. Έτσι, παραβίασε τους αυστηρούς περιοριμούς καραντίνας που απαγορεύουν την εισαγωγή ζωντανών ζώων ή πουλιών στην Αυστραλία και θεωρήθηκε ότι αποτελούσε “κίνδυνο βιοασφάλειας”. Ωστόσο, ο Τζο γλίτωσε από τη θανατική ποινή που το περίμενε, καθώς άρχισε να παίρνει διαστάσεις μια εκστρατεία που ξεκίνησε στο Twitter για να του δοθεί χάρη. Οι υποστηρικτές του το ονόμασαν Τζο από το όνομα το νέου Αμερικανού προέδρου, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στην Αμερική. Αυτό που το έσωσε ήταν ότι η ταμπέλα που έδειχνε ότι είχε αμερικανική προέλευση ήταν πλαστή, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Ένωση Αγωνιστικών Περιστεριών. “Το περιστέρι που βρέθηκε στην Αυστραλία φέρει πλαστή ταυτότητα και δεν θα πρέπει να θανατωθεί με βάση τα μέτρα βιοασφαλείας επειδή η πατρίδα του είναι στην πραγματικότητα η Αυστραλία”, ανέφερε η οργάνωση στη σελίδα της στο Facebook.

Ο κάτοικος της Μελβούρνης Κέβιν Σέλι-Μπερντ ήταν εκείνος που βρήκε το περιστέρι με την ταμπέλα στο πόδι του στον κήπο του στις 26 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

“Αν ο Τζο ήρθε με τρόπο που δεν πληροί τα αυστηρά μας μέτρα βιοασφάλειας, τότε θα έχει κακή τύχη. Ή θα πρέπει να πετάξει πίσω ή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αυστραλίας Μάικλ ΜαΚόρμακ. Αργότερα όμως μέσα στην ημέρα ήρθαν τα ευχάριστα νέα για την τύχη του Τζο από το υπουργείο Γεωργίας.

“Έπειτα από έρευνα, το υπουργείο κατέληξε ότι ο Τζο το Περιστέρι είναι σχεδόν απίθανο να είναι Αυστραλός…Δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα…σε σχέση με το ζήτημα αυτό”. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνι Ντεπ με την τότε σύζυγό του Άμπερ Χερντ είχαν κατηγορηθεί για παράνομη εισαγωγή των δύο τεριέ τους-του Πίστολ και του Μπου- το 2015, αλλά τα ζώα γλίτωσαν από την ευθανασία όταν οι ιδιοκτήτες τους ζήτησαν δημοσίως συγγνώμη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ