ΗΠΑ: Αίτημα ανάκλησης 158.000 οχημάτων Tesla – Δείτε ποια μοντέλα

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων στις ΗΠΑ (NHTSA) ζήτησε χθες, Τετάρτη, από την Tesla Inc την ανάκληση 158.000 οχημάτων Model S και Model X, μετά από προβλήματα στη μονάδα ελέγχου των οθονών αφής που διαθέτουν και τον κίνδυνο, αυτές να τεθούν εκτός λειτουργίας. Η αναφερόμενη υπηρεσία προχώρησε χθες στο αίτημα αυτό προς την Tesla μέσω μιας επίσημης επιστολής, όπως αναφέρει το Reuters. Σύμφωνα με την NHTSA, το πρόβλημα μπορεί να έχει ως συνέπεια την απώλεια εικόνας από την οθόνη της οπίσθιας κάμερας, ενώ επηρεάζει και τη λειτουργία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης.

Πρόκειται για τα μοντέλα S και Model X που κατασκευάστηκαν πριν από το 2019, αφού οι ιδιοκτήτες παραπονέθηκαν για δυσλειτουργίες στην οθόνη αφής που οδήγησαν στην απώλεια πολλών χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την ασφάλεια. Τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, κατασκευασμένα στο εργοστάσιο αυτοκινήτων Tesla’s Fremont, στην Καλιφόρνια, περιλαμβάνουν τα μοντέλα Tesla Model S που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2012 και 2018 και SUV Model X σε μοντέλα από το 2016 έως το 2018. Η Tesla μπορεί να αρνηθεί να πραγματοποιήσει την ανάκληση, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσει μια πλήρη εξήγηση – αιτιολόγηση στο NHTSA, το οποίο θα μπορούσε στη συνέχεια να προτείνει περαιτέρω δράση.

Η ανάκληση 158.716 οχημάτων θα αντιπροσώπευε περίπου το 10% της αναφερόμενης παραγωγής της Tesla έως το τέλος του 2020. Η Tesla παρήγαγε το εκατομμυριοστό ηλεκτρικό της όχημα τον Μάρτιο του 2020, δήλωσε ο CEO της Elon Musk, και τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2020 παρήγαγε περισσότερα από 400.000 επιπλέον οχήματα.

ΠΗΓΗ: CNBC, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ