Βρετανία: Εγκαταλείπουν το Λονδίνο με αεροπλάνα, τρένα, αυτοκίνητα – Μαζική φυγή λόγω lockdown -ΦΩΤΟ

Νέο αυστηρό lockdown επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση στην περιφέρεια του Λονδίνου και τη νοτιοανατολική Αγγλία μπροστά στην εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19, η οποία αποδόθηκε σε «νέο στέλεχος» του νέου κορονοϊού, το οποίο «δεν αυξάνει την επικινδυνότητα», αλλά «τη μεταδοτικότητα» της επιδημίας.

Οι Λονδρέζοι κατέκλυσαν αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς ή πήραν τα αυτοκίνητά τους και όπου φύγει φύγει ενόψει του αυστηρού lockdown επιπέδου 4. O Έντμουντ Κινγκ, πρόεδρος της Ένωσης Αυτοκινήτων, δήλωσε πως μέσα σε 90 λεπτά από την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον, υπήρξαν αναφορές πως οι άνθρωποι πήραν όποιο μεταφορικό μέσο είχαν για να αποδράσουν από το Λονδίνο, προτού επιβληθούν τα δρακόντεια μέτρα κατά του κορονοϊού, των οποίων η ισχύ ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα.

“Άκουσα για ανθρώπους που νοίκιασαν ακόμη και αυτοκίνητα για να φύγουν από το Λονδίνο και να πάνε στο Λίβερπουλ καθώς δεν υπήρχε διαθεσιμότητα σε τρένα. Ακούσαμε ακόμη και για οδηγούς ταξί που μετέφεραν ανθρώπους σε πολύ πιο μακρινές αποστάσεις. Πολίτες κάλεσαν οδηγούς ταξί κα ιτους είπαν ότι θέλουν για παράδειγμα να πάνε στο Νότινγκχαμ. Είναι σαν να πέφτει τείχος γύρω από το Λονίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία και κάποιοι άνθρωποι παλεύουν να φύγουν να σώσουν τα Χριστούγεννά τους πριν από τα μεσάνυχτα”. δήλωσε ο ίδιος στην Daily Mail. Στο μεταξύ, εικόνες συνωστισμού σε σιδηροδρομικούς σταθμούς ή αεροδρόμιο όπως και μποτιλιαρίσματος στους αυτοκινητοδρόμους έρχονται στη δημοσιότητα από ανθρώπους από το Λονδίνο ή τα νοτιοανατολικά της χώρας που προσπαθούν να φύγουν όσο το γρηγορότερο. Υπήρξαν προειδοποιήσεις ότι οι επιβάτες δεν θα μπορούν να διατηρήσουν τις κοινωνικές αποστάσεις στα τρένα, λόγω του συνωστισμού στις αποβάθρες,

Η ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού γκρέμισε τα σχέδια των Λονδρέζων όπως και των κατοίκων περιοχών της νοτιοανατολικής Αγγλίας που επεδίωκαν να περάσουν τα παραδοσιακά Χριστούγεννά τους επισκεπτόμενοι συγγενείς και φίλους. Ο κ. Κινγκ είπε στην Daily Mail ότι ενώ πέρυσι 17 εκατ. άνθρωποι μετακινήθηκαν με τα αυτοκίνητά τους από τις 22-28 Δεκεμβρίου στη χριστουγεννιάτικη έξοδο, τώρα αυτό το νούμερο θα πέσει στα περίπου 2 εκατ. πολιτών.

Πηγή: Daily Mail, πηγή φωτό/βίντεο: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ