Υπόθεση Επστάιν: Κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων

Αντιμέτωπος με ποινή πολυετούς φυλάκισης είναι ένας Γάλλος ατζέντης μοντέλων, ύποπτος ότι είχε σεξουαλική επαφή με έφηβη, καθώς πλέον κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων και σεξουαλική παρενόχληση. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής στον Ζαν Λυκ Μπρουνέλ, 74 ετών, σχετικά με μια έφηβη που ισχυρίζεται ότι επίσης την προώθησαν στον πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας.

Όπως επιβεβαίωσαν εισαγγελείς στο Παρίσι, ο Μπρουνέλ ανακρίθηκε επί δύο ημέρες από ανακριτή και ειδικό αστυνομικό από μονάδα αντιπαιδεραστίας. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ την Τετάρτη ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Ντακάρ στη Σενεγάλη, λέγοντας στους ντετέκτιβ “πάω διακοπές”. Ο Μπρουνέλ θεωρείται ύποπτος ως μέλος παγκόσμιου κυκλώματος παιδεραστίας που είχε στηθεί από τον Αμερικανό δισεκατομυριούχο Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος καταδικάστηκε και αυτοκτόνησε στη φυλακή, πέρυσι ενώ περίμενε τη δίκη του για αρκετά σεξουαλικά εγκλήματα. Στο κύκλωμα αυτό λέγεται ότι εμπλέκονταν αρκετοί, περιλαμβανομένης και της πρώην συντρόφου του Επστάιν, της μαστροπού του, της Βρετανίδας σοσιαλιτέ Γκισλέιν Μάξουελ, 58 ετών, που κρατείται σε φυλακές της Νέας Υόρκης και κατηγορείται για εμπορία ανήλικων κοριτσιών και τη διαφθορά ανηλίκων.

Τον Αύγουστο άνοιξε δικαστική έρευνα σε βάρος του Μπρουνέλ, όταν οι εισαγγελείς ενημερώθηκαν για τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων και ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, πρίγκιπας Άντριου, είχαν μοιραστεί μία ερωμένη, τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιουφρέ, Αμερικανίδα που είχε στους δικηγόρους ότι ήταν σκλάβα του σεξ όταν αναγκάστηκε να κοιμηθεί με τον Δούκα του Γιορκ. Την είχαν προωθήσει σ’ αυτόν τουλάχιστον τρεις φορές όταν ήταν 17 ετών, σύμφωνα με τις καταγγελίες της. Η Ρόμπερτς επίσης είχε πει ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τον Μπρουνέλ αρκετές φορές σε ηλικία 16-19, όπως αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε Αμερική και Γαλλία.. Τόσο ο πρίγκιπας Άντριου όσο και ο Μπρουνέλ διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς με τον πρίγκιπα να θεωρείται μάρτυρας-κλειδί, με τον οποίο θέλουν να ανακρίνουν τόσο οι Αμερικανοί όσοι και οι Γάλλοι. Πηγή της γαλλικής εισαγγελίας είπε σχετικά με τον Μπρουνέλ: “Ο ύποπτος τέθηκε υπό εξέταση για τον βιασμό ανηλίκων και για σεξουαλική παρενόχληση”. Η πηγή χρησιμοποίησε τον όρο “mise en examen” που είναι στα γαλλικά ο ισοδύναμος όρος για κατηγορούμενο που επισήμως του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες πριν από τη δίκη. Ο βιασμός ανήλικου επιφέρει ποινή φυλάκισης 15 ετών στη Γαλλία, ενώ η άγρια σεξουαλική παρενόχληση τιμωρείται με τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο γύρω στις 40.000 λίρες Ο Μπρουνέλ που αρνείται οποιαδήποτε κακοπραξία μάλλον θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ποινική δίκη από το νέο έτος, σύμφωνα με την πηγή. Ο Μπρουνελ θεωρείται ύποπτος επίσης και για το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε τις επαφές του στη βιομηχανία της μόδας για να προωθεί θύματα στον Επστάιν και τους φίλους του. Λέγεται ότι μετέφερε τρεις αδελφές από το Παρίσι στις ΗΠΑ ώστε ο Επστάιν να τις κακοποιήσει σεξουαλικά ως “δώρο γενεθλίων”. Ανάμεσα στα φερόμενα θύματα του Επστάιν, σύμφωνα με τα δικαστικά έγραφα είναι και οι 12χρονες τρίδυμες από το Παρίσι.

Ο Μπρουνέλ ήταν ιδρυτής του πρακτορείου μοντέλων MC2, το οποίο σύμφωνα με έναν εισαγγελέα, λειτουργούσε ως βιτρίνα για το κύκλωμα σωματεμπορίας του Επστάιν. Πρώην μοντέλα έχουν καταθέσει στοιχεία κατά του Μπρουνέλ. Η Ζόε Μπροκ από τη Νέα Ζηλανδία έχει καταθέσει ότι την είχε κακοποιήσει σε σπίτι στο Παρίσι αρχές της δεκαετίας του ’90. Η Ολλανδή Τίσια Χούλσμαν, υποστήριξε ότι ήταν 18 ετών όταν έμεινε με τον Μπρουνέλ, ο οποίος, σύμφωνα με τη γυναίκα, τη βίασε το 1991.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ