Κορονοϊός: Συναγερμός στη Νότια Αφρική – Εντοπίστηκε νέο στέλεχος του SARS-CoV-2

Η Νότια Αφρική βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο στέλεχος του SARS-CoV-2 που προκαλεί ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

«Συγκαλέσαμε αυτή την ενημέρωση του κοινού σήμερα για να ανακοινώσουμε ότι μια παραλλαγή του ιού SARS-CoV-2, που επί του παρόντος αποκαλείται 501.V2 Variant, εντοπίστηκε από επιστήμονές μας, ειδικούς στη γονιδιωματική, εδώ στη Νότια Αφρική», ανέφερε ο υπουργός Ζουέλι Μκίζε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, επομένως, υποδηλώνουν εντόνως ότι το τρέχον, δεύτερο κύμα που βιώνουμε οφείλεται σε αυτή τη νέα παραλλαγή», πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι ενήμερος για το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία, όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι συμπεριφέρεται διαφορετικά από τους υπάρχοντες τύπους του ιού.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19 στην Αφρική, σχεδόν 900.000 ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τους 20.000. Αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση ενέτεινε τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ