Κορονοϊός: Διαβόητος μαφιόζος πέθανε στη φυλακή – ΦΩΤΟ

Ο αιμοδιψής μαφιόζος, μέλος της διαβόητης συμμορίας Lucchese, Άντονι “Γκασπάιπ” Κάσο, πέθανε στη φυλακή χτυπημένος από κορονοϊό. Ο 78χρονος μαφιόζος, που η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημα απελευθέρωσής του μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη, πέθανε την Τρίτη αφού μολύνθηκε από κορονοϊό μέσα στη φυλακή της Τουσόν.

Στις 25 Νοεμβρίου οι δικηγόροι του Κάσο έγραψαν σε δικαστή εξηγώντας του ότι ο πελάτης τους μολύνθηκε από κορονοϊό ενώ ήταν στη φυλακή. Ο Κάσο που πλέον ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας προτού αρρωστήσει με τον κορονοϊό. Είχε καρκίνο του προστάτη, στεφανιαία νόσο, πρόβλημα με τα νεφρά, υπέρταση, ασθένεια στην ουροδόχο κύστη και προβλήματα με τους πνεύμονες, ως αποτέλεσμα της συνήθειας του καπνίσματος.

Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση τονίζοντας ότι δεδομένης της φύσης και της έκτασης του εγκληματικού μητρώου του, παραμένει κίνδυνος για την κοινωνία. Ο Κάσο είχε δηλώσει ένοχος για 14 φόνους από τη συμμορία, ενώ φημολογείται ότι είχε εκτελέσει ο ίδιος τουλάχιστον 30 ανθρώπους ενώ είχε στρατολογήσει και δύο ντετέκτιβ του τμήματος της Νέας Υόρκης ως εκτελεστές της Μαφίας. Μάλιστα, οι ντετέκτιβ Λούις Επόλιτο και Στέφεν Καρακάπα πληρώνονταν μηνιαίως με 4.000 δολάρια έκαστος για να δίνουν πληροφορίες στη Μαφία για τους “αρουραίους” στο κύκλωμα. Οι δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ισόβια το 2009 για την εμπλοκή τους σε συνολικά οκτώ μαφιόζικα χτυπήματα.

Ερευνητής στην υπόθεση του Κάσο τον είχε περιγράψει ως έναν αδίστακτο μανιακό δολοφόνο που απολάμβανε να σκοτώνει. Ακόμη και ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας του, ο Κάσο ήταν γνωστός ως μανιακός δολοφόνος. Λέγεται ότι ανατράφηκε από την κούνια του για μια ζωή στο έγκλημα αφού νονός του ήταν ο Σαλβατόρε Καλινμπράνο, αφεντικό στη μαφιόζικη οικογένεια της Γένοβας. Στα μέσα του ’70 και του ’80 ο Κάσο ανέβηκε στην ιεραρχία της οικογένειας Lucchese, υπηρετώντας ως αρχηγός και σύμβουλος και τελικά ως αναπληρωτής αρχηγός της οικογένειας. Θεωρείτο ένας από τους πιο βίαιους αρχηγούς μαφιόζων ανάμεσα σε πέντε οικογένειες εγκλήματος και λέγεται ότι είχε εκτελέσει τουλάχιστον 36 ανθρώπους με τα χέρια του. Κατάφερε να διαφεύγει της σύλληψης με πληροφορίες από τους δύο στρατολογημένους αστυνομικούς ώσπου το 1993 συνελήφθη στο σπίτι της ερωμένης του στο Νιου Τζέρσεϊ. Ενόψει της δίκης του, προσπάθησε να γίνει πληροφοριοδότης και το 1994 ονόμασε τους δύο συνταξιούχους αστυνομικούς ως πληρωμένους δολοφόνους της μαφίας.

Πηγή: NY Post, Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ