Μπιλ Μπαρ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Μπιλ Μπαρ, ο οποίος είχε υποστεί σφοδρές επικρίσεις από μέρους του Ντόναλντ Τραμπ διότι δεν κατήγγειλε και δεν ερεύνησε τη «μαζική νοθεία» που καταγγέλλει ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, που προσπαθεί ακόμη να επιτύχει την ακύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Ο Μπιλ θα φύγει πριν από τα Χριστούγεννα για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του» και «ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Ρόζεν, ένας απίστευτος άνθρωπος, θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός», ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος μέσω Twitter, αποφεύγοντας να επαναλάβει τις κατηγορίες του σε βάρος του Μπαρ.

Η εξέλιξη, που αναγγέλθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν από το σώμα των εκλεκτόρων, θα σημειωθεί περίπου έναν μήνα προτού αναλάβει τα καθήκοντά του ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος.

Στην επιστολή παραίτησής του, που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο Μπιλ Μπαρ διευκρινίζει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση την 23η Δεκεμβρίου.

Ο Μπαρ είχε ενημερώσει νωρίτερα για την εξέταση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των καταγγελιών της εκστρατείας του Τραμπ περί νοθείας. Δεσμεύθηκε ότι θα «συνεχίσει να διενεργείται έρευνα» για τις κατηγορίες αυτές, ενώ εξήρε τον απερχόμενο πρόεδρο για αυτά που αποκάλεσε ιστορικά επιτεύγματά του, όπως η τόνωση της οικονομίας, η ενίσχυση του στρατού και ο περιορισμός της παράτυπης μετανάστευσης.

Το εάν ο Μπαρ θα παρέμενε στη θέση του κατά το τελευταίο στάδιο της προεδρίας του Τραμπ αμφισβητείτο έντονα από την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε πως η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης έδειξε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για νοθεία — ερχόμενος σε διαμετρική αντίθεση με τους ισχυρισμούς του μεγιστάνα. Η ομάδα των δικηγόρων του Τραμπ εξεμάνη, κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι δεν έκανε σωστή έρευνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ